Εκσυγχρονισμός του Λ.Σ. για αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Εκσυγχρονισμός του Λ.Σ. για αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Τον εκσυγχρονισμό του Λιμενικού Σώματος ειδικά για τον τομέα αντιμετώπισης της αθρόας λαθρομετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα των Λιμεναρχείων Λέσβου, Σάμου, Λέρου και Πάτμου, αποφάσισε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα εξέφρασε προβληματισμό για τις καθημερινές «αποβάσεις» μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος της λαθρομεταναστευσης θα δημιουργηθεί Διακλαδικό Οργανο Στρατηγικής για την αντιμετώπιση, τόσο της εισόδου, όσο και της εξόδου από τα λιμάνια Πάτρας - Ηγουμενίτσας.

Διευκρίνισε ακόμα ότι στο Όργανο θα μετέχουν ο γγ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικού.

Επίσης, θα αναβαθμιστεί, με τη δημιουργία Υπηρεσίας Πληροφοριών, η Διεύθυνση Ασφαλείας του Λ.Σ. ενώ οι ενισχύσεις με προσωπικό των τεσσάρων ακρητικών νησιών θα γίνουν με εσωτερικές μετακινήσεις από τα λιμεναρχεία Βόλου, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, ο κ.Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «τραγική κατάσταση», που επικρατεί, τόσο στα πλωτά, όσο και στα εναέρια μέσα του Λιμενικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες