Πολυάριθμες ενστάσεις στο Εκλογοδικείο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Πολυάριθμες ενστάσεις στο Εκλογοδικείο

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ

Μεγάλος αριθμός ενστάσεων έχει κατατεθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Ειδικότερα, ορισμένες από τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί επιδιώκουν την ανακατανομή των εδρών μεταξύ των κομμάτων σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες, θέτοντας παράλληλα και ζήτημα αντισυνταγματικότητας του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007 περί β’ κατανομής κ.λπ. και εκείνου που αφορά την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

Ένσταση για ανακατανομή των εδρών μεταξύ των κομμάτων κατέθεσε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, α’ επιλαχών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία, ο οποίος στρέφεται κατά της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ροδούλας Ζήση, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε εσφαλμένη κατανομή εδρών και ότι η ΝΔ πρέπει να πάρει ακόμη μια έδρα στη συγκεκριμένη περιφέρεια και να την χάσει το ΠΑΣΟΚ.

Εσφαλμένη κατανομή εδρών αφορά και η ένσταση του α’ επιλαχόντα βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Β. Αντωνόπουλου κατά του βουλευτή της ΝΔ του ίδιου νομού Κ. Καραγκούνη, όπως και η ένσταση του Ι. Τζαμτζή (α’ επιλαχόντα βουλευτή ΝΔ Νομού Πέλλας) που στρέφεται κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του ίδιου νομού Β. Γιουματζίδη. Στις ενστάσεις τους οι Αντωνόπουλος και Τζαμτζής υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει μια έδρα στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία θα αφαιρεθεί από τη ΝΔ και πρέπει να πρέπει να πάρει μια έδρα η ΝΔ στην Πέλλα, που θα αφαιρεθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο της ανακατανομής των εδρών υπάγονται και δύο ενστάσεις ψηφοφόρων που στρέφονται κατά των βουλευτών Πέμης Ζούνη (ΠΑΣΟΚ Α’ Αθηνών) και Ουρ. Παπαδάκη -Παπανδρέου (ΛΑΟΣ Ευβοίας). Επικαλούνται την αντισυνταγματικότητα του ΠΔ 96/2007 σχετικά με την γ’ κατανομή εδρών και υποστηρίζουν ότι πρέπει να αφαιρεθεί μια έδρα του ΠΑΣΟΚ Α’ Αθήνας και να την καταλάβει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας (ΛΑΟΣ) και να χάσει μία έδρα ο ΛΑΟΣ στην Εύβοια και να την πάρει ο Γ. Παπαγεωργίου του ΠΑΣΟΚ. Όμοια ένσταση υπέβαλε και η α’ επιλαχούσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Φιλίνη κατά της Πέμης Ζούνη (ΠΑΣΟΚ) για την έδρα της Α’ Αθηνών.

Ακόμη, ο α’ επιλαχών βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Α’ Θεσσαλονίκης Δ. Αϊδίνης στρέφεται κατά του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης Θ. Ρομπόπουλου, ζητώντας να κερδίσει ο ΛΑΟΣ από μια έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης και την Αχαΐα και να χάσει μία στην Μαγνησία.

Στη λογική της ανακατανομής στηρίζεται και η ένσταση της β’ επιλαχούσας ΝΔ Μαγνησίας Ζέτας Μακρή που στρέφεται κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ του ίδιου νομού Π. Μαρκάκη, ζητώντας μία έδρα στο ΛΑΟΣ από την ΝΔ. Με δεύτερη ένστασή της η Ζέτα Μακρή στρέφεται κατά του α’ επιλαχόντα βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σούρλα, υποστηρίζοντας την ακυρότητα ψήφων.

Παράλληλα, η β’ επιλαχούσα βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Δ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα στρέφεται κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Αλ. Χρυσανθακόπουλου, ζητώντας μέσω ανακατανομής εδρών από την Α’ Θεσσαλονίκης να πάρει μια έδρα το ΠΑΣΟΚ με την α’ επιλαχούσα στην Αχαΐα Μ. Κυριακοπούλου, από την οποία τη διεκδικεί με άλλη ένσταση η Δ. Γεωργακοπούλου.

Ακόμη, ο ΛΑΟΣ διεκδικεί μια επιπλέον έδρα με τον υποψήφιο Επικρατείας Κ. Σκανδαλάκη, ο οποίος επιχειρεί αύξηση των ψήφων του ΛΑΟΣ στη Β’ Πειραιά και την Αττική.

Επίσης, μεγάλος είναι ο αριθμός των ενστάσεων μεταξύ βουλευτών του ίδιου κόμματος. Συγκεκριμένα, στρέφονται:

- Λ. Τσαβδαρίδης, α’ επιλαχών ΝΔ Ημαθίας κατά του Μ. Χαλκίδη βουλευτή ΝΔ Ημαθίας,
- Γ. Παπαγεωργίου, α’ επιλαχών ΝΔ Άρτας κατά του Χ. Παπασιώζου βουλευτή ΝΔ Άρτας,
- Λ. Μίχος, α’ επιλαχών ΠΑΣΟΚ Β’ Αθήνας κατά Χ. Πρωτόπαππα βουλευτή ΠΑΣΟΚ Β’ Αθήνας,
- Σ. Τζουμάκας, β’ αναπληρωματικός ΠΑΣΟΚ Β’ Αθήνας κατά Λ. Μίχου α’ επιλαχόντα ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών,
- Γ. Κανελλόπουλος, α’ επιλαχόν ΠΑΣΟΚ Μεσηνίας κατά Οδ. Βουδούρη βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας,
- Γ. Καπίρης, α’ επιλαχών ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων, κατά Γ. Παπαμανώλη βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων,
- Ελ. Γράψα, α’ επιλαχούσα ΠΑΣΟΚ Αττικής, κατά Π. Ασπραδάκη βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αττικής,
- Η. Τσιτλακίδης, α’ επιλαχών ΠΑΣΟΚ Πιερίας, κατά Μ. Μίχου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας,
- Ολ. Μυλωνά - Μούσιου, β’ επιλαχούσα ΠΑΣΟΚ Φλώρινας κατά του Θ. Σουμπάση, α’ επιλαχόντα ΠΑΣΟΚ Φλώρινας,
- Κ. Τεκτονίδου, γ’ επιλαχούσα ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης κατά Ν. Γιαννόπουλου, β’ επιλαχόντα ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης,
- Εκλογέας κατά Ν. Αναστασίου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αττικής και
- Θ. Ματανά, β’ επιλαχόντα ΛΑΟΣ Β’ Θεσσαλονίκης κατά Κ. Αθανασούδη, α’ επιλαχόντα ΛΑΟΣ Β’ Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ενστάσεις έχουν υποβάλει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο δικηγόρος Πρ. Μιχαηλίδης, ο οποίος στρέφεται κατά του ΠΔ διάλυσης της Βουλής και κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή, καθώς και ο εκπρόσωπος της «Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας: Άμεση Δημοκρατία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες