Εργα αποκατάστασης στην πληγείσα Πιερία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Εργα αποκατάστασης στην πληγείσα Πιερία


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν την περασμένη βδομάδα στο νομό Πιερίας από τις έντονες βροχοπτώσεις.Συνεργεία υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη βοήθεια μισθωμένων μηχανημάτων από ιδιώτες προχωρούν σε καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου από τα χώματα, τις πέτρες και τα κλαδιά δένδρων που παρέσυραν τα ορμητικά νερά της βροχής.Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Βόρειας Ελλάδας συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών προκειμένου να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, η καταγραφή των ζημιών ολοκληρώθηκε κατά 90%, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο των Δήμων Δίου, Πέτρας, Ελαφίνας και Πιερίων.

Εκτός από το Δήμο Δίου, όπου έχουν προκληθεί οι μεγαλύτερες καταστροφές, στο δήμο Ελαφίνας προκλήθηκαν ζημίες σε 3 γέφυρες, σε 6 αποθήκες, ενώ δεν λειτουργεί ολόκληρο το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής.

Επίσης, προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Λαγόραχης, Μοσχοποτάμου, Λαγόραχης και Ρητίνης, ενώ στο δήμο Κατερίνης, όπου κυρίως πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών.

Μαζί με τον καθαρισμό των δρόμων και την αποκατάσταση των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα και η ανακατασκευή τμήματος του αναχώματος στο κανάλι της Νέας Εφέσου που κατέρρευσε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι περιοχές της Βροντούς και της Καρίτσας.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και η κατάθεση αιτήσεων για να αποζημιωθούν οι αγρότες στις παραπάνω περιοχές, όπου σημειώθηκαν ζημίες κυρίως σε αποθήκες με σιτάρι, καλαμπόκι και άλλα αγροτικά προϊόντα. Πολλά ήταν τα χωράφια που καλύφθηκαν από τις λάσπες και άλλες φερτές ύλες.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται, χωρίς αποτέλεσμα, από το πρωί οι έρευνες για τον εντοπισμό του 46χρονου ο οποίος παρασύρθηκε μαζί με τι αυτοκίνητο που οδηγούσε από τα ορμητικά νερά της βροχής στη διάρκεια της σφοδρής νεροποντής που έπληξε πριν από μια εβδομάδα το νομό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες