Δύσκολος ο εκδημοκρατισμός της Κίνας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Δύσκολος ο εκδημοκρατισμός της Κίνας


 Ενας πρώην καθηγητής πανεπιστημίου που είχε δημοσιεύσει επιστολές προς κινέζους ηγέτες και είχε ταχθεί υπέρ μίας πολυκομματικής δημοκρατίας καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη με την κατηγορία της "συνωμοσίας για ανατροπή της κρατικής εξουσίας",ανακοίνωσε σήμερα μία οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Η ποινή επιβλήθηκε στον Γκούο Κουάν από δικαστήριο στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική στιγμή-αφού η Κίνα εόρτασε 60 χρόνια κομμουνιστικής διακυβέρνησης αυτό τον μήνα και 20 χρόνια μετά την καταστολή των υπέρ της δημοκρατίας διαδηλώσεων στην πλατεία Τιεναμέν του Πεκίνου.

Η ποινή προηγείται επίσης της επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει τον άλλο μήνα στη Κίνα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ένα από τα θέματα των συνομιλιών του θα είναι η κατάσταση από πλευράς ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Ο Γκούο είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2008 μετά την δημοσίευση άρθρων,συμπεριλαμβανομένων επιστολών στο διαδίκτυο,απευθυνομένων προς τον κινέζο πρόεδρο Χου Τζιντάο και άλλους.Είχε ιδρύσει το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα της Κίνας και ήταν υπέρμαχος ενός πολυκομματικού,απόλυτα εκλεγμένου,δημοκρατικού συστήματος.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες