Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων το μαιευτήριο «Έλενα» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων το μαιευτήριο «Έλενα»


Τον αλλεργιογόνο παράγοντα που «ευθύνεται» για την εκδήλωση αναπνευστικών προβλημάτων σε εργαζόμενες του μαιευτηρίου «Έλενα Ε. Βενιζέλου» αναζητούν με επίμονες έρευνες το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) με τη συνδρομή ειδικών γιατρών εργασίας, λοιμωξιολόγων και μηχανικών περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το Βήμα, σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη επιστημόνων του ΕΚΕΠΥ υπό τον διοικητή του Π. Ευσταθίου με στελέχη της διοίκησης του νοσοκομείου, του υπουργείου, εκπροσώπους γιατρών και άλλων εργαζομένων του μαιευτηρίου.

Επίσης, αναμένεται το πόρισμα για τον αιφνίδιο θάνατο της 45χρονης μαίας, στις 15 Ιουλίου, η οποία εμφάνισε αλλεργικό σοκ και διερευνάται αν τα αίτιά του συνδέονται με τα πρόσφατα περιστατικά.

Πάντως, τόσο η διοίκηση του μαιευτηρίου όσο και φορείς του υπουργείου Υγείας απέρριψαν το ενδεχόμενο να κλείσει το νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχει λόγος δημόσιας υγείας.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι εργαζόμενοι που εμφάνισαν τις προηγούμενες ημέρες αλλεργικά συμπτώματα βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια, ενώ εξιτήριο έλαβαν και εκείνοι που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Να αποδοθούν ευθύνες»

Την Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα και να αναζητήσει τις ευθύνες.

«Αυτό το περιστατικό είναι μία ακόμη απόδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του υγειονομικού συστήματος. Προβλημάτων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατό, γιατί έχουν τραγικά αποτελέσματα, όπως αυτά που είδαμε» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες