ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ, ΩΡΑΡΙΟ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ, ΩΡΑΡΙΟ


Γκρίνια για το... «σελφ - σέρβις» στο ΚΑΠΗ
Γκρίνιες και παράπονα διατυπώνονται από ηλικιωμένους, αλλά και εξηγήσεις δίνονται από την πλευρά του οργανισμού του δήμου Τυρνάβου, για τον τρόπο λειτουργίας του νέου ΚΑΠΗ στο Αργυροπούλι (δωρεά του ευεργέτη του δήμου κ. Χρήστου Μπουντίνα).
Και ενώ από πλευράς χώρων και λειτουργικότητας του κτιρίου όλα είναι τέλεια αφού ο κ. Μπουτίνας διέθεσε για την κατασκευή του ποσό άνω των 150.000 ευρώ, υπάρχει δυσαρέσκεια για τον τρόπο χρήσης του χώρου

Συγκεκριμένα, επικοινωνώντας με την «Ε» το μέλος του ΚΑΠΗ Αργυροπουλίου, κ. Κώστας Τσίτσιας, κατήγγειλε ότι «δεν εξυπηρετούνται με βάση τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας τα μέλη του ΚΑΠΗ».
Η «Ε» βρέθηκε στο χώρο και άκουσε όλες τις απόψεις.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίτσιας αλλά και άλλα μέλη διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η διοίκηση του οργανισμού ΚΑΠΗ του δήμου Τυρνάβου ανάρτησε πινακίδα στην αίθουσα, όπου μεταξύ άλλων γίνεται γνωστό ότι οι θαμώνες του ΚΑΠΗ δεν θα σερβίρονται τον καφέ ή το αναψυκτικό στο τραπέζι αλλά θα πρέπει να τα παραλαμβάνουν οι ίδιοι από τον πάγκο.
Ο κ. Τσίτσιας σημειώνει επίσης ότι υπάρχουν μεγάλης ηλικίας μέλη τα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να πάρουν μόνοι τους αυτό που θέλουν. Ζητά την αλλαγή του κανονισμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών.
Άλλοι πολίτες επίσης προτείνουν στη διοίκηση τουλάχιστον τους δύο καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το απόγευμα το ωράριο λειτουργίας να αλλαχθεί και από 5-9 να γίνει 6-10 το βράδυ και αυτό γιατί και οι απόμαχοι της ζωής έχουν δικαίωμα να απολαύσουν τη δροσιά στον υπέροχο χώρο του κτιρίου περισσότερο, αφού στις 5 η ώρα το απόγευμα μέσα στη ζέστη ουδείς κυκλοφορεί στο κέντρο του Αργυροπουλίου.
Ωστόσο τα μέλη του ΚΑΠΗ δεν επιρρίπτουν ευθύνες στο προσωπικό αφού πολλές φορές, παρά τις διατάξεις του κανονισμού τούς σερβίρουν και στο τραπέζι.
Από την πλευρά του, ερωτηθείς ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αργυροπουλίου, κ. Στέλιος Τριανταφύλλου, συμφωνεί με την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας και στηρίζει με τον τρόπο αυτό τις αποφάσεις του οργανισμού του δήμου.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ
Σχολιάζοντας τα παραπάνω παράπονα και τις διαμαρτυρίες η πρόεδρος του οργανισμού των ΚΑΠΗ του δήμου Τυρνάβου, κ. Φανή Ζαμπακίκα – Παλιού, τόνισε ότι: «Το ΚΑΠΗ δεν είναι καφενείο, ούτε ουζερί, είναι Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Πανελλαδικά υπάρχει οργανισμός λειτουργίας και ωράριο. Σε συγκεκριμένες ώρες η προσέλευση είναι μεγάλη αλλά παρ΄ όλα αυτά το προσωπικό φροντίζει με το παραπάνω να εξυπηρετεί τα μέλη.
Ζούμε σε μια οργανωμένη κοινωνία και πρέπει και οι κανονισμοί όπως και οι νόμοι να εφαρμόζονται. Πιστεύω ότι με τη δωρεά του ευεργέτη του δήμου μας κ. Χρήστου Μπουντίνα, την προσπάθεια όλων μας από πλευράς δημοτικής αρχής, τη συνεργασία του τοπικού συμβουλίου και των μελών του ΚΑΠΗ του Αργυροπουλίου τυχόν μικροπροβλήματα θα ξεπεραστούν με σκοπό την κοινωνική προσφορά αλλά και την ψυχαγωγία».
eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες