ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΛΥΜΑΤΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΛΥΜΑΤΑ

Image H διαχείριση των ελαιολυμάτων απασχολεί έντονα τη νομαρχία και τους δήμους της Χαλκιδικής. Με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων διάθεσης ελαιολυμάτων αλλά και την εξεύρεση των περισσότερο ενδεδειγμένων τρόπων επεξεργασίας τους, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο διοικητήριο της νομαρχίας, παρουσία των αντινομαρχών Ιωάννη Γιώργου, Ιωάννη Τζίτζιου και του Γενικού Γραμματέα της νομαρχίας Στέργιου Γκόγκου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους εξειδικευμένοι επιστήμονες, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης,της Δ/νσης Περιβάλλοντος και του ΚΕΠΑΜΑΧ για τη διαχείριση των ελαιολυμάτων. Η νομαρχία σχεδιάζει την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας των ελαιολυμάτων στη Χαλκιδική, το οποίο πιθανόν να εντάξει ως έργο στην τέταρτη προγραμματική περίοδο. Οι ειδικοί επιστήμονες ανέλυσαν το πως μπορεί να γίνει η διαχείριση των ελαιολυμάτων και ποια είναι η απόδοση μετά την επεξεργασία.



“Στόχος μας είναι να λύσουμε το θέμα των ελαιολυμάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διότι δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνεται άλλο το περιβάλλον από την αλόγιστη εναπόθεση των αποβλήτων. Ερευνούμε λοιπόν όλα τα σενάρια μιας λύσης που θα ανακουφίσει το περιβάλλον» ανέφερε στην “Ε” ο αντινομάρχης Ιωάννης Γιώργος.

Στο μεταξύ, για φέτος έχουν οριστεί οι χώροι εναπόθεσης των αποβλήτων ελαιουργείων και μονάδων βρώσιμης ελιάς. Η χαβούζα του Πατελιδά φέτος δεν θα λειτουργήσει και ήδη ο δήμος Πολυγύρου την έχει αποκλείσει. Αντ΄αυτού θα χρησιμοποιηθεί χώρος κοντά στα μεταλλεία Γερακινής για τις μονάδες επεξεργασίας ελιάς και τα ελαιοτριβεία της ευρύτερης περιοχής του Πολυγύρου.

Όπως ανέφερε ο κ.Γιώργος κανονικά θα λειτουργήσει η χαβούζα στο Τρίκορφο για τις περιοχές Ορμύλιας και Γερακινής, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής εχει νοικιάσει δικό της χώρο εναπόθεσης, ενώ οι δήμοι Κασσάνδρας και Παλλήνης μετά και από έλεγχο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος έχουν επιλέξει χώρους εναπόθεσης ελαιολυμάτων.



Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δούκας http://www.halkidikinews.gr/content/view/2624/26/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες