Οι φοιτητικές εκλογές και τα παρατράγουδα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Οι φοιτητικές εκλογές και τα παρατράγουδα

Μόλις ένα 24ωρο έχει μείνει μέχρι τις φοιτητικές εκλογές.

Είναι η ώρα που κάποιοι θυμούνται τους ‘φίλους’ τους, ο ΟΤΕ και τα καρτοτηλέφωνα παίρνουν φωτιά και η σχολή γεμίζει από πρόσωπα που ίσως και ποτέ να μην είχες δει!

Ακούς τραγούδια από τις παρατάξεις ξεχνάς τι σημαίνει τοίχος και το μόνο που βλέπεις είναι αφίσες, πράσινες – μπλε – κόκκινες . Ένα ωραίο γιορτινό κλίμα εξελίσσεται προς έκπληξη και θαυμασμό των πρωτοετών και συνήθεια των τελειόφοιτων.

Ας δούμε όμως λίγο πιο μέσα από αυτό που μας παρουσιάζουν, από αυτό που μας βάζουν να βλέπουμε.

Δυστυχώς οι ονομαζόμενες παρατάξεις όχι μόνο δεν διαφέρουν από τα κόμματα της βουλής αλλά στηρίζονται από αυτά.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια παράταξη έχει φοιτητής που χρηματοδοτείται από το κόμμα που στηρίζεται. Τα ποσά αναλόγως την θέση και του κόμματος αλλά και την δύναμη της


Πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια παράταξη έχει φοιτητής που χρηματοδοτείται από το κόμμα που στηρίζεται. Τα ποσά αναλόγως την θέση και του κόμματος αλλά και την δύναμη της παράταξης στο κατά πόσο μπορεί να πάρει τις εκλογές διαφέρουν, φτάνουν για την προεκλογική αναμέτρηση μέχρι και τα 20.000-30.000 ευρώ.

Σκοπός τους είναι το πώς θα καταφέρουν να σαμποτάρουν τις εκλογές με βία και νοθεία.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα μας ψυχαγωγούν με αγώνες πάλης, συνθημάτων εμπλουτισμένων με το υπέροχο λεξιλόγιο της γλώσσας μας και όλα αυτά για μια θέση σε ένα ντουβάρι! Ποιος θα βάλει την δική του αφίσα, ποιος θα βγάλει τα περισσότερα έδρανα , ποιος θα βγάλει τα περισσότερα φεϊγβολάν. Δημιουργώντας μας μια αίσθηση πρωτόγνωρη όπως και πρωτόγονοι είναι και αυτοί.

Δεν είναι υπερβολή, στην σχολή της Πάτρας στην Σ.Δ.Ο (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) οι εκλογές γίνονται σε μια υπόγεια αίθουσα. Αίθουσα στρατηγικής σημασίας για τις παρατάξεις, εκεί κάθε χρόνο από τον συνωστισμό και την ύπουλη τεχνική τους που και στρατηγός θα την ζήλευε, λιποθυμούν άτομα. Η απώλεια και η αποχή φτάνει σε ποσοστό 65-70%..

Για την ηγεμονία τάζουν μέχρι και πτυχία , μαθήματα , μπουκάλια στα μπουζούκια αναλόγως τα άτομα που μπορείς να τους πας για να ψηφίσουν. Μην ξεχνάμε το περσυνό σκάνδαλο στο Α.Τ.Ε.Ι Πατρών για την ‘’ταρίφα’’ καθηγητών και του προϊσταμένου που είχαν θέσει αν ήθελες να περάσεις το μάθημα από τον υπέροχο και βολικό σου καναπέ.

Η έννοια και η λέξη της Δημοκρατίας μιας καθαρά Ελληνικής λέξης χάνεται μπροστά στην λαγνεία μερικών για την δόξα, με αθέμιτους συνήθως τρόπους.

Κρίμα που δεν κατεβαίνουν όλοι οι φοιτητές στις εκλογές να δείξουν ότι δεν είναι πρόβατα που τα πάνε όπου θέλουν, αλλά έχουν γνώμη και άποψη.



Φοιτητικές εκλογές γίνονται για να βοηθήσουν την σχολή τους να είναι πιο ανταγωνιστική έχοντας ένα αξιόπιστο πτυχίο με αντίκρισμα, να την κάνουν πιο προσιτή και εξελίξιμη στα νέα άτομα. Οι φοιτητές κάποτε άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας, χωρίς καμία βοήθεια από κόμματα χωρίς κανένα χρωματισμό, απλά είχαν όραμα, πάθος για ελευθερία..

Τώρα πια χάθηκαν όλα αυτά γιατί το χρήμα πολλοί το αγάπησαν και ξέχασαν από πού ξεκίνησαν, ξέχασαν την προσωπική τους ιστορία τους προσωπικούς τους αγώνες και το μόνο που κάνουν είναι να βολεύονται και αυτοί σε μια θέση.

Κάποτε ήταν εξόριστοι κάποτε αναμετέδιδαν μέσα από το πολυτεχνείο την δύναμη της ελευθερίας και τώρα αυτοί φιμώνουν την ελευθέρια καπελώνοντας την .

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."
Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Και μην ξεχναμε:


"Οσο κακή και αν είναι μια κυβέρνηση δεν είναι χειρότερη
από την αναρχία"

Αίσωπος (6ος αιώνα π.Χ.)

(είναι στο χέρι μας να την κάνουμε καλύτερη πριν είναι αργά)

http://pliatsikonews.blogspot.com/2009/05/blog-post_4193.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες