Tραγωδία με λαθρομετανάστες ανοικτά της Λιβύης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Tραγωδία με λαθρομετανάστες ανοικτά της Λιβύης

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ιταλία δήλωσε προς το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Sky TG24 ότι τα πλοιάρια ήταν τρία, είχαν αναχωρήσει από την Λιβύη με προορισμό την Ιταλία και εκτιμάται ότι βυθίστηκαν περί τα 30 ναυτικά μίλια ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής κυβέρνησης, συνολικά 36.900 λαθρομετανάστες έφθασαν στην Ιταλία από θαλάσσης το 2008, που ισοδυναμεί με αύξηση 75% σε σχέση με το 2007. Από αυτούς περίπου 31.000 βγήκαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούσα.

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από αυτήν την παγίδα θανάτου που έχει στηθεί στις ακτές της Ευρώπης. Όσοι έχουν εξαφανιστεί θα προστεθούν στην λίστα των χιλιάδων ανώνυμων θυμάτων που χάνονται κάθε χρόνο στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Τέρι Ντέιβις.

Ο γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης κάλεσε παράλληλα όλες τις κυβερνήσεις να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα παρά την οικονομική κρίση ώστε να δημιουργήσουν τις οικονομικές ευκαιρίες στις χώρες των μεταναστών και να τους δώσουν τη δυνατότητα να βοηθούν τις οικογένειες τους, χωρίς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες