Αρνούνται τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Μεβγάλ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Αρνούνται τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Μεβγάλ

Αρνήθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Μεβγάλ τις κατηγορίες που τους αποδίδονται κατά τις απολογίες τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της


Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Παν. Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής κ. Παν. Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών κ. Κων. Κωνσταντινίδης αρνήθηκαν τις κατηγορίες της εκβίασης και παθητικής δωροδοκίας που τους βαρύνουν, μετά από καταγγελία του προέδρου του ΔΣ της ΜΕΒΓΑΛ κ. Πέτρου Παπαδάκη ότι ζήτησαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ ως αμοιβή, για να απαλλαγεί η εταιρία από πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για καρτέλ στο γάλα.

Ο κ. Αδαμόπουλος υποστήριξε πως από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ζήτησε και έλαβε χρήματα και ότι η διαδικασία της υπαγωγής μιάς εταιρίας στο καθεστώς επιείκειας (στο πλαίσιο έρευνας της Επιτροπής για καρτέλ) είναι τόσο αεροστεγής ώστε δεν χωρούν "λαδώματα".

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού υποστήριξε πως ζήτησε από τον κ. Κωνσταντινίδη να ενημερώσει στελέχη γαλακτοβιομηχανιών για το πρόγραμμα επιείκειας, ώστε να προχωρήσει η έρευνα για το καρτέλ και να γίνει γνωστή αυτή η διαδικασία στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστήριξε πως η εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν μόνο ότι έφερε σε επαφή τον κ. Κωνσταντινίδη με την ΜΕΒΓΑΛ, ενώ τόνισε πως η υπόθεση διογκώθηκε από τα ΜΜΕ για να πληγεί ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση.

Τέλος ο έμπορος σιτηρών κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως ποτέ δεν ζήτησε χρήματα από τον κ. Παπαδάκη αλλά ότι εκείνος του υποσχέθηκε το επίμαχο ποσό, ενώ επανέλαβε πως οι προανακριτικές του καταθέσεις - στις οποίες αναφέρεται στο πως θα μοιράζονταν τα χρήματα - "είναι προϊόν σωματικής και ψυχολογικής βίας" που υπέστη στην Ασφάλεια μετά την επ' αυτοφώρο σύλληψη του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες