ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μία κάρτα κινητού τηλεφώνου, που βρέθηκε σε κελί κρατούμενου στις φυλακές Διαβατών, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μία κάρτα κινητού τηλεφώνου, που βρέθηκε σε κελί κρατούμενου στις φυλακές Διαβατών, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών

Η έρευνα έγινε σε κελί κρατούμενου, ο οποίος έχει μεταχθεί στην Αθήνα για τη δίκη της προηγούμενης απόδρασης, καθώς κατηγορείται ως συνεργός των δύο δραπετών και του

επιχειρηματία Βασίλη Στεφανάκου. Τα προσωπικά του είδη, στα Διαβατά, ερεύνησαν ο εισαγγελέας φυλακών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μητρουλιάς και αστυνομικοί της Ασφάλειας, παρουσία δύο συγκρατουμένων του, ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα Πειραιά, βάσει της οποίας έγιναν και οι άλλες έρευνες στον Κορυδαλλό και στα Τρίκαλα. Αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές υποβάθμισαν τα ευρήματα της έρευνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο κελί βρέθηκε μία κάρτα sim κινητού τηλεφώνου, η οποία εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε πριν από τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για τη δίκη. Επίσης από τον εισαγγελέα κατασχέθηκε φάκελος που είχε παραδοθεί από τον κρατούμενο στη διοίκηση των φυλακών κατά τη μεταγωγή του στα Διαβατά, στον οποίο περιέχονται ένα κινητό τηλέφωνο και άλλε δέκα κάρτες κινητών τηλεφώνων.
Σε εξέλιξη είναι το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο δραπετών και των δύο συνεργών τους, που είχαν επιβιβαστεί στο ελικόπτερο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την ταυτότητα της γυναίκας, η οποία θεωρείται πως οργάνωσε την απαγωγή και συγκλίνουν στην άποψη ότι πρόκειται για τη σύντροφο του Αλβανού Αλκέτ Ριτζάι. Εξέφρασαν μάλιστα την αισιοδοξία πως βρίσκονται στα ίχνη τους, ενώ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι δύο δραπέτες να σχεδιάζουν τη διαφυγή τους στο εξωτερικό και εκτιμούσαν πως μπορεί να είναι ακόμη στην Αττική και όχι στα λημέρια των αδερφών Παλαιοκώστα στα Άγραφα.
Στη δίκη των συλληφθέντων που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην απόδραση των δύο δραπετών, ο πιλότος του ελικοπτέρου αθωώθηκε, ενώ καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή ο αρχιφύλακας της πτέρυγας του Κορυδαλλού. Καταδικάστηκε ακόμη ένας σωφρονιστικός υπάλληλος σε φυλάκιση έξι μηνών, επειδή στο σπίτι του βρέθηκε ένα κλομπ και η ποινή δεν είχε σχέση με την απόδραση.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε πάλι στην εισαγγελία, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα για ευθύνες ακόμη και του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, που αποφάσισε την εγκατάσταση των δύο δραπετών στην απομόνωση της γʼ πτέρυγας, σε διπλανά κελιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες