στην Ηπειρο πιάνουν τόπο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

στην Ηπειρο πιάνουν τόπο

Έχω εντυπωσιαστεί με όσα έγιναν και θαυμάζω τις φιλοδοξίες σας για την ανάπτυξη της περιοχής. Έχετε πετύχει πολλά και έχουν δημιουργηθεί στέρεες βάσεις για το μέλλον της Ηπείρου, που πριν μερικά χρόνια ήταν η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει το όραμα για την ανάπτυξη και τους στόχους για τα επόμενα χρόνια, γιατί διαπιστώνουμε πως στην Ήπειρο οι κοινοτικοί πόροι πιάνουν τόπο».

Τα παραπάνω δήλωσε


μεταξύ άλλων, η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Ντανούτα Χούμπνερ, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία της στην Περιφέρεια Ηπείρου, πριν αναχωρήσει για την Κέρκυρα όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

Σήμερα η κ. Χούμπνερ επισκέφθηκε το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας (ΚΕΠΑΒΙ) θαυμάζοντας τις ασημένιες δημιουργίες των Γιαννιωτών αργυροχόων, ενώ αργότερα επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, όπου εκτελούνται εργασίες αναστύλωσης του αρχαίου θεάτρου.

Στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, η Κοινοτική Επίτροπος είδε τον διανομαρχιακό ΧΥΤΑ που βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας και χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής.

Η επίσκεψή της ολοκληρώθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών επέκτασης από τους υπεύθυνους της κοινοπραξίας, ενώ από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Δημοσθένη Κατσιγιάννη της παρουσιάστηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τον λιμένα, παρουσία και του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Σταύρου Καλογιάννη.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που γνώρισα μια περιοχή με τόσο βαθιά ιστορία. Είδα τα μεγάλα έργα όπως την Εγνατία και το λιμάνι, που αποτελούν την πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη. Εύχομαι πραγματικά η θητεία μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμπέσει με την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων υποδομών στην Ήπειρο», δήλωσε η κ. Χούμπνερ, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ηγουμενίτσα.

Και σήμερα η κ. Χούμπνερ, στην διαδρομή της από Γιάννινα προς Ηγουμενίτσα, ενημερώθηκε για τα τμήματα της Εγνατίας Οδού που δόθηκαν στην κυκλοφορία δηλώνοντας:

«Η Εγνατία είναι μεγάλο έργο και από άποψη τεχνική, αλλά και χρηματοοικονομική. Είναι μία πύλη επικοινωνίας προς την δυτική Ευρώπη η οποία διασφαλίζει καλύτερης ποιότητας επικοινωνία και θα προσφέρει πάρα πολλά στην Ελλάδα και στην ανάπτυξή της, καθώς θα διευκολύνει τις μελλοντικές επενδύσεις και τις μεταφορές».

Παράλληλα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής κ. Σέιλερ, δήλωσε ότι θα παρουσιάσουν την Εγνατία Οδό στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ως υπόδειγμα έργου. Η Επίτροπος επισκέφθηκε επίσης το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, του οποίου η β’ φάση προχωρά με γρήγορο ρυθμό, ενώ ολοκληρώνονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι μελέτες της τρίτης φάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες