Παραδέχθηκε συναλλαγές με τον Εφραίμ ο επιχειρηματίας Σαχπατζίδης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Παραδέχθηκε συναλλαγές με τον Εφραίμ ο επιχειρηματίας Σαχπατζίδης

Στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε την Τετάρτη και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, γνωστός και ως ο «Σάχης» της Κατερίνης, σχετικά με τις καταθέσεις από τη Μονή Βατοπεδίου περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζικό του λογαριασμό. Ο επιχειρηματίας από την Πιερία που είχε κάνει προσφορά και για το περίφημο Ολυμπιακό ακίνητο, ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν στην αγοραπωλησία τριών ακινήτων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν παραστατικά που το αποδεικνύουν.
Ο κ. Σαχπατζίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά, ότι υπήρξε «αχυράνθρωπος» του Εφραίμ, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης offshore εταιρειών και ότι συναλλάχθηκε με τον Εφραίμ για τρία ακίνητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ξεκινήσαμε διαπραγμάτευση ακινήτων για τρία πράγματα. Πρώτον, να τους πουλήσω το συγκεκριμένο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην Κηφισίας, μετέπειτα να τους πουλήσω κτίριο στην οδό Κεφαλληνίας και το πενταόροφο στην Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη αν γινόταν, να το αγοράσουμε από κοινού». Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Τον Δεκέμβριο του 2007 ο Σαχπατζίδης ως ιδιοκτήτης της εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων GDS προσέφερε 35 εκατομμύρια ευρώ στον πλειστηριασμό που έκανε ο Εφραίμ για την αγορά του Ολυμπιακού ακινήτου. Η πρόσφορα κρίθηκε ασύμφορη, όμως ο Εφραίμ συνέχισε περιέργως κατέθεσε στις 28 Μαΐου του 2008 άλλο 1,8 εκατομμύριο ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η κατάθεση συνολικά 1.750.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα τον Ιανουάριο του 2007. Ένα μεγάλο ερωτηματικό που προκαλείται, είναι γιατί ενώ ο Σαχπατζίδης δεν ήταν ο τελικός αγοραστής του Ολυμπιακού ακινήτου, η Μόνη τον πλήρωνε πριν και μετά τον πλειστηριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες