Το top 10 των Ελλήνων εφοπλιστών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Το top 10 των Ελλήνων εφοπλιστών



   
Τη λίστα με τους δέκα πιο ισχυρούς Ελληνες εφοπλιστές – πλοιοκτήτες δημοσιοποίησε το Vessels Value.

Οπως αναφέρουν... 

 
 
τα «Ναυτικά Χρονικά», στην έκδοση του Οκτωβρίου, οι Έλληνες εφοπλιστές εξακολουθούν να ηγούνται στη χύδην ναυτιλία και να πρωταγωνιστούν διεθνώς, ακόμη και κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα στοιχεία του Vessels Value δείχνουν ότι η συνολική αξία του υπό ελληνική διαχείριση ποντοπόρου στόλου ανέρχεται στα 100,446 δισ. δολάρια. Εξίσου σημαντική είναι η παρουσία που έχουν οι Έλληνες στην ιδιοκτησία και στη διαχείριση δεξαμενόπλοιων καθώς, σύμφωνα με τα «Ναυτικά Χρονικά», η αξία του στόλου των tankers που διαχειρίζονται αγγίζει τα 41,3 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία αυτά φανερώνουν ότι ο ελληνόκτητος και υπό ελληνική διαχείριση στόλος δεξαμενόπλοιων βρίσκονται στην κορυφή παγκοσμίως.

Το top-10 των Ελλήνων εφοπλιστών

Στο δημοσίευμά τους τα «Ναυτικά Χρονικά» αποκαλύπτουν το top-10 των Ελλήνων εφοπλιστών, βάσει των στοιχείων της Vessels Value. Οπως προκύπτει, η Μaran Tankers του Ομίλου Αγγελικούση είναι η πλέον ισχυρή στη συγκεκριμένη ανάλυση, με τη συνολική αξία του στόλου που διαχειρίζεται να ανέρχεται σε $3,041 δισ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Dynacom Tankers. Η συνολική αξία του διαχειριζόμενου στόλου της Dynacom Tankers ανέρχεται σε $2,301 δισ.

H Tsakos Energy Navigation (TEN), σύμφωνα με τα «Ναυτικά Χρονικά», καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Η αξία του στόλου tankers που διαχειρίζεται η TEN αγγίζει τα $1,878 δισ., σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue. Η Τhenamaris βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με την αξία του υπό διαχείριση στόλου της να υπολογίζεται σε $1,673 δισ.

Ακολουθούν, ο Ανδρέας Μαρτίνος της Minerva (αξία 1,5 δισ.), ο Γιώργος Οικονόμου με την TMS (αξία 1,443 δισ.), η Άννα Αγγελιούση με την Pantheon (αξία 1,42 δισ.), το Ιδρυμα Ωνάση με την Olympic Shipping (αξία 995 εκατ.), ο Διαμαντής Διαμαντίδης της Delta Tankers (αξία 976 εκατ.) και η Αγγελική Φράγκο με τη Navios Maritime Acquisition (αξία 971 εκατ.).

Η λίστα των κορυφαίων Ελλήνων εφοπλιστών της Vessels Value, όπως δημοσιεύτηκε στα «Ναυτικά Χρονικά»:

Πηγή: economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες