Έρχεται φάρμακο κατά του κροωνοϊού που χορηγείται από τη μύτη; Αντί του εμβολίου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Έρχεται φάρμακο κατά του κροωνοϊού που χορηγείται από τη μύτη; Αντί του εμβολίου





Σύμφωνα με προκλινικά στοιχεία που δημοσιεύει το BioRxiv, μία δόση του AdCOVID, χορηγούμενη από τη μύτη, είναι ικανή να παράγει ισχυρή ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το... 

 
 
AdCOVID που αναπτύσσει η αμερικανική βιοφαρμακευτική εταιρεία Altimmune δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμινγκχαμ. Οι ερευνητές χώρισαν τα ποντίκια σε δύο ομάδες και διαπίστωσαν ότι μια ενδορινικά χορηγούμενη δόση του εμβολίου συντέλεσε:

α) στην παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων στο πλάσμα αίματος των τρωκτικών, ικανών να εξουδετερώσουν τον SARS-CoV-2,

β) στην παραγωγή Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία επιτίθενται στα μολυσμένα από τον κορωνοϊό κύτταρα του οργανισμού

γ) και το σημαντικότερο, το εμβόλιο προκάλεσε βλεννογονικές αντιδράσεις και παραγωγή Τ-κυττάρων στην αναπνευστική οδό, συμπεριλαμβανομένου των πνευμόνων και της μύτης, δημιουργώντας ένα πιθανό εμπόδιο στη λοίμωξη να φτάσει ο ιός στο σημείο «εισόδου» του οργανισμού, δηλαδή στα κύτταρα.

Αν και τα εμβόλια που βρίσκονται προς το παρόν πιο κοντά στην ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών Φάσης 3 είναι όλα σε ενέσιμη μορφή, η χορήγηση του δια της ρινικής οδού είναι μια αρκετά ελκυστική στρατηγική, αφού ο ρινικός βλεννογόνος είναι η πρώτη γραμμής άμυνα του οργανισμού έναντι του νέου κορωνοϊού πριν φτάσει στους πνεύμονες. Τα εμβόλια που χορηγούνται ενδομυϊκά (ενέσιμα) προκαλούν συστημική ανοσία χωρίς να επηρεάζουν την βλεννογονική ανοσία.

Σύμφωνα με την Δρ. Φραν Λουντ, πρόεδρο του Τμήματος Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα η φαρμακευτική εταιρεία Altimmune σκοπεύει να καταθέσει αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για πάρει άδεια για μελέτη Φάσης 1 για την ασφάλεια και ανοσογονικότητα του AdCOVID μέχρι τα τέλη του 2020.

Εξάλλου σύμφωνα με τα προκλινικά δεδομένα, μια δόση του AdCOVID παράγει σχεδόν τριπλάσια εξουδετερωτική δραστηριότητα από το όριο που θέτει ο FDA για το πλάσμα αίματος από αναρρώσαντες από την COVID-19 ως θεραπεία. Επίσης προκαλεί την παραγωγή τόσο CD4 όσο και CD8 Τ-κυττάρων, δύο τύποι ανοσοκυττάρων με εστίαση στους πνεύμονες.

Ένα σημαντικό κλάσμα των CD8 Τ-κυττάρων στον πνεύμονα ήταν μνημονικά Τ-κύτταρα, ένας τύπος κυττάρων που είναι σημαντικός για την καταπολέμηση των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Επιπλέον το πειραματικό εμβόλιο προκαλεί ανοσία στον ρινικό βλεννογόνο, με 29πλάσια αύξηση της βλεννογονικής ανοσοσφαιρίνης Α (IgA), το σημείο που προσδένεται ο υποδοχέας της πρωτεΐνης ακίδας S του SARS-CoV-2.

Αυτή η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη από το επίπεδο που σχετίζεται με την προστασία που παρέχουν τα ενδορινικώς χορηγούμενα εμβόλια, στα οποία μια διπλή έως τετραπλή αύξηση στην IgA θεωρείται προστατευτική. Και το σημαντικότερο είναι ότι μόνο ένα ενδορινικό εμβόλιο μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόν τον σημαντικό τύπο ανοσίας.

Τέλος, η παρατηρούμενη ανταπόκριση της IgA μαζί με τα μνημονικά Τ-κύτταρα στους πνεύμονες παρέχουν ένα επιπρόσθετο επίπεδο ανοσοαπόκρισης και προστασίας έναντι της νόσου COVID-19 και της μετάδοσης της, συγκριτικά με τον ενδομυϊκό εμβολιασμό.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ένα ενδορινικά χορηγούμενο εμβόλιο πλεονεκτεί και ως προς τις συνθήκες φύλαξης του καθως δεν απαιτεί ψυχώμενους χώρους όπως τα κλασικά εμβόλια που πρέπει να φυλάσσονται σε ψυκτικούς θαλάμους. Το AdCOVID μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες