Έφτασε η ώρα των αναδρομικών... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Έφτασε η ώρα των αναδρομικών...

 


Από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους που αντιστοιχούν στις μειώσεις των κύριων συντάξεων για το εντεκάμηνο, Ιούνιος 2015 - Μάιος 2016.

Το συνολικό ποσό των... αναδρομικών ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ και δικαιούχοι είναι περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι.

Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Να σημειωθεί πως τα αναδρομικά θα πιστωθούν σε διακριτό κωδικό ώστε ο κάθε συνταξιούχος να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια ύψος των αναδρομικών ποσών θα λάβει.

Συγκεκριμένα οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν βάσει του ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:

-Στις 23 Οκτωβρίου 2020 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

- Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

-Στις 27 Οκτωβρίου 2020 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

-Στις 29 Οκτωβρίου 2020 θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.

Σε ό,τι αφορά στους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, το ποσό των περίπου 145 εκατ. είναι έτοιμο για καταβολή, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Θα ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα στον e-ΕΦΚΑ, το efka.gov.gr για μηδενική γραφειοκρατία, ενώ η καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους θα γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.

Θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και για όσους κληρονόμους προκύψει πως είναι δικαιούχοι, τα ποσά που τους αναλογούν θα τους καταβληθούν στο ακέραιο.

Στις περιπτώσεις που η σύνταξη δεν έχει μεταβιβαστεί σε σύζυγο ή τέκνα του θανόντος, τότε τα αναδρομικά τα δικαιούται οι νόμιμοι κληρονόμοι, δηλαδή συγγενείς δεύτερου, τρίτου βαθμού ή άλλα πρόσωπα που αναφέρονται στη διαθήκη, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς στα περιουσιακά στοιχεία που άφησε ο εκλιπών.

Η αποδοχή κληρονομιάς είναι απαραίτητη για να εισπράξουν οι κληρονόμοι τα αναδρομικά...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες