Οι αήττητες και τα απόρθητα κάστρα τους - Ποιες είναι οι πέντε ομάδες που έχουν πάνω από 90 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Οι αήττητες και τα απόρθητα κάστρα τους - Ποιες είναι οι πέντε ομάδες που έχουν πάνω από 90 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες;

 



 


Η Λίβερπουλ έφτασε τα 61 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς ήττα στο Άνφιλντ, όμως απέχει πολύ από την κορυφή της λίστας. Πριν... 

 
 
και πάνω από τους πρωταθλητές Ευρώπης και Αγγλίας, υπάρχουν πέντε ακόμα, μεγαλύτερα εντός έδρας αήττητα σερί.

Τραμπζονσπόρ (90)

Πρόκειται για μία ομάδα που ιδρύθηκε το 1967 και μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του τουρκικού ποδοσφαίρου. Τη σεζόν 1975-76 κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα και μέχρι το 1981 είχε στεφθεί συνολικά πέντε φορές πρωταθλήτρια Τουρκίας. Μέσα σε αυτό το διάστημα (1975-1981), η Τραμπζονσπόρ έμεινε αήττητη στην έδρα της για 90 παιχνίδια.

Ναντ (92)

Μπορεί σε καμία περίοδο της ιστορίας της να μη θεωρήθηκε υπερδύναμη του γαλλικού ποδοσφαίρου, όπως η Λυών και η Παρί Σεν Ζερμέν την τελευταία 20ετία ή η Σεντ Ετιέν παλαιότερα, όμως η Ναντ κατέχει ένα ρεκόρ, που καμία αντίπαλός της δεν το έχει καν πλησιάσει. Από το Μάιο του 1976 (ήττα από την Παρί) μέχρι τον Απρίλιο του 1981 (ήττα από την Οσέρ), τα «καναρίνια» έμειναν αήττητα για 92 ματς στην έδρα τους. Μέσα σε αυτές τις 1768 ημέρες μέτρησαν 80 νίκες και 12 ισοπαλίες.

Αϊντχόφεν (93)

Κατά καιρούς έχει κάνει πολλά αήττητα σερί στο Philips Stadion, με πιο πρόσφατο αυτό της περιόδου 2016-2019, όταν έμεινε αήττητη στο σπίτι της για 53 αγώνες. Κανένα, όμως, δε συγκρίνεται με αυτό από το Σεπτέμβριο του 1983 έως το Μάρτιο του 1989. Η PSV κράτησε απόρθητο το κάστρο της για 93 συνεχόμενα παιχνίδια, σε ένα διάστημα που κυριάρχησε σε Ολλανδία και Ευρώπη, με τέσσερα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο πρωταθλητριών.

Ερυθρός Αστέρας (96)

Μπορεί να μη συμμετέχει σε κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όμως αυτό δε μειώνει καθόλου το επίτευγμά του. Το «Μαρακανά» του Βελιγραδίου θεωρείται μία από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη, όπου έχουν λυγίσει πολλοί κορυφαίοι σύλλογοι. Για έξι χρόνια, από τον Αύγουστο του 1998 μέχρι τον Αύγουστο του 2004, ο Ερυθρός Αστέρας αγνοούσε τι θα πει ήττα στο σερβικό πρωτάθλημα. Και για μόλις τέσσερα ματς δεν έπιασε τριψήφιο αριθμό, σταματώντας στα 96 αήττητα παιχνίδια στο γήπεδό του.

Ρεάλ Μαδρίτης (121)

Οι πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις κυπέλλων πρωταθλητριών από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 έως και το 1960 κατέκτησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης παγκόσμια υπερδύναμη και τα επιτεύγματα εκείνης της εποχής έβγαλαν την ονομασία «βασίλισσα». Με πρωταγωνιστές τους Πούσκας, Ντι Στέφανο και Χέντο, η Ρεάλ προκαλούσε τον τρόμο, ειδικά στο Μπερναμπέου, το οποίο είχε αυξήσει τότε τη χωρητικότητά του στις 125 χιλιάδες θέσεις. Από το Φεβρουάριο του 1957 έως το Μάρτιο του 1965, οι Μαδριλένοι έμειναν αήττητοι εντός έδρας στο ισπανικό πρωτάθλημα και κατέχουν το απόλυτο ρεκόρ, με 121 σερί ματς.

Πηγή: gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες