22 Σεπ 2020

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους Τελικούς ΔικαιούχουςLEADER

0 comments

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους Τελικούς Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, κατά την 1η Πρόσκληση για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα. 22 επενδυτικά έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 7.216.095,35 ευρώ και Δημόσια Δαπάνη 3.832.656,01 ευρώ, έχουν ήδη ξεκινήσει ή αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, προσφέροντας μια, έστω και μικρή, ανάσα στην τοπική οικονομία.


Η πλήρης αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υ.Π.Α.Α.Τ., σε συνδυασμό με την διάθεση πόρων εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επέτρεψε την ένταξη του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων που είχαν χαρακτηρισθεί ως επιλέξιμα, με αποτέλεσμα την αύξηση της διατιθέμενης δημόσιας δαπάνης κατά 1.457.656,01 ευρώ, ήτοι 61,3%, σε σχέση με το αρχικό διαθέσιμο ποσό.
Ολοκληρώνεται έτσι μια πολύμηνη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στα τέλη της Άνοιξης του 2019 με την δημοσιοποίηση της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, με ένα τελικό αποτέλεσμα αντάξιο των προσπαθειών που κατέβαλλαν η ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε., τα στελέχη της και τα θεσμικά της όργανα.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει, εκτός της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο η οποία συνέδραμε στην εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, στα μέλη:
Της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος, κ.κ. Τεληγιαννίδη, Δριστά, Τοπαλίδη, Λογγινίδη, καθώς και στην κ. Ντίνα, οι οποίοι έχουν τον τελικό λόγο για την ορθή και αποτελεσματική υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος.
Της Επιτροπής Ενδικοφανών Προσφυγών, κ.κ. Μιχαλιά, Παπαδόπουλο και Παυλίδη, στο σύνολο τους στελέχη της Π.Ε. Ημαθίας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη εξέτασης των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί, σε βάρος των προσωπικών και επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.


Ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Π. CLLD/LEADER
Τεληγιαννίδης Θεόφιλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε