Πέντε τρόφιμα που διαρκούν πολύ καιρό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Πέντε τρόφιμα που διαρκούν πολύ καιρό



 
 
 
    Είσαι κι εσύ από τους ανθρώπους που έχουν εμμονή με την ημερομηνία λήξης; Κοιτάζεις πάντα την ημερομηνία στη συσκευασία; Αγχώνεσαι μήπως έχει «χαλάσει» κάποιο από τα τρόφιμα που έχεις αποθηκεύσει;

Η αλήθεια είναι ότι...  

 
 
 
υπάρχουν τα τρόφιμα εκείνα που είναι ευαίσθητα κι έχουν ημερομηνία λήξης. Και υπάρχουν και τα τρόφιμα που είναι κάτι σαν… Χαϊλάντερ και διαρκούν πολύ καιρό. Περισσότερο και απ’ ο, τι φαντάζεστε.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Το μέλι

Είναι από τα πιο ανθεκτικά τρόφιμα. Διατηρείται επ’ αόριστον. Το μέλι μπορεί να αλλάξει χρώμα ή να κρυσταλλωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό δεν θα το χαλάσει.

Το ρύζι

Το άσπρο, το άγριο, το γιασεμί και το basmati έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, όταν αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Εξαίρεση αποτελεί το καστανό ρύζι.

Η ζάχαρη

Δεν αλλοιώνεται ποτέ γιατί δεν μπορούν να αναπτυχθούν βακτηρίδια μέσα σε αυτή. Το θέμα είναι να μη γίνει σκληρή, γι’ αυτό φυλάξτε τη σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Τα φασόλια

Είτε ξερά, είτε σε κονσέρβα, αντέχουν ακόμη και για χρόνια. Ωστόσο, τα ξερά φασόλια, αν έχει περάσει πολύς καιρός, ίσως χρειαστούν λίγο περισσότερο μούλιασμα πριν τα μαγειρέψετε.

Το αλάτι

Δεν πρόκειται ποτέ να μολυνθεί με μούχλα και βακτηρίδια. Είναι ο… Χάιλαντερ των τροφίμων, ενώ όχι τυχαία – ειδικά παλαιότερα – αποτελούσε μέσο συντήρησης άλλων τροφών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες