Στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτη Βέροιας ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτη Βέροιας ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας


Επισκέφθηκα την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτη Βέροιας, όπου εργάζονται τα ειδικά συνεργεία, μέσω των οποίων η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και η Π.Ε.

Ημαθίας προχωράμε στις εργασίες στήριξης και αποκατάστασης πρανών και βράχων για την ασφαλή κτιριακή στατικότητα της Ιεράς Μονής (έργο προϋπολογισμού 440.000 ευρώ). Ήταν μια επείγουσα εργασία κι έτσι την αντιμετωπίσαμε, αφού οι συνεχιζόμενες καταπτώσεις πετρών και βράχων, οι ρωγματώσεις και οι αστάθειες του εδάφους, δημιουργούσαν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για τη στατικότητα της ιστορικής Ιεράς Μονής, τη διάσωση των κειμηλίων της ακόμη και της ίδια της ζωής των μοναχών ή και των προσκυνητών από ένα απρόβλεπτο που μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Ενόψει μάλιστα και της επερχόμενης χειμερινής περιόδου φροντίζουμε για την επίσπευση των εργασιών και με την άρτια εργασία των συνεργείων και των επιβλεπόντων του έργου (τους οποίους και ευχαριστώ) αλλά και με τη βοήθεια του Θεού, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε έγκαιρα.
Κατά την επίσκεψή μου στο Μοναστήρι είχα τη χαρά να συναντηθώ -για ακόμη μια φορά- με τον Ηγούμενό του, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Πορφύριο και να λάβω την ευχή του. Με ιδιαίτερη τιμή μάλιστα του έδωσα και αντίτυπο Οδηγού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό στις σελίδες του οποίου προβάλλεται ιδιαίτερα και η ιστορική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτη Βέροιας με χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη- προσκυνητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες