Ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας για τη λειτουργία των σχολείων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας για τη λειτουργία των σχολείων


Μετά την επιβολή των έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού τα οποία τέθηκαν σε ισχύ για την περιοχή μας από το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου και ενόψει της επίσημης έναρξης της σχολικής χρονιάς αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, έχει εύλογα δημιουργηθεί έντονη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα της Βέροιας όσο αφορά το καθεστώς λειτουργίας των σχολείων και το ενδεχόμενο προσωρινής διακοπής τους. 

Σύμφωνα με την άρθρο 1, παρ. 1, 2 και 4, της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα Μέτρα Αποφυγής και Περιορισμού της Διάδοσης Κορονοϊού» ΦΕΚ 42 Α’ 25-2-2020» το Υπουργείο Παιδείας έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία να αποφασίζει για την απαγόρευση λειτουργίας των σχολικών μονάδων ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού. 

Ως εκ τούτου, ζητάμε από την Υπουργού Παιδείας να εξετάσει το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας όλων των σχολείων του Δήμου Βέροιας ή εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας τους για όσο διάστημα ισχύουν τα προσωρινά μέτρα απαγόρευσης στην περιοχή μας.

Επιπλέον, ζητάμε, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες σε σχολεία, τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων ανά τάξη, με την παράλληλη τοποθέτηση εκπαιδευτικών όπου αυτό απαιτείται.  

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Βέροιας είναι απόλυτα έτοιμος για την έναρξη λειτουργίας όλων των σχολείων στην επικράτεια του, έχοντας σήμερα διανέμει όλες τις μάσκες που προμήθευσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καθώς και μια επιπλέον μάσκα μιας χρήσης για την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων για κάθε μαθητή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες