Το λάθος που μάλλον κάνεις και εσύ με το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Το λάθος που μάλλον κάνεις και εσύ με το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου






Τι πρέπει να προσέχεις...

Χειμώνα - καλοκαίρι είτε πάμε διακοπές είτε όχι, ανοιγοκλείνουμε το πορτμπαγκάζ για να βάλουμε και να βγάλουμε διάφορα πράγματα. Πολύ... 

 
 
 
 
συχνά και μάλιστα οι περισσότεροι τυχαίνει να κάνουμε ένα βασικό λάθος στο χειρισμό του μέρους αυτού του αυτοκινήτου.

Μπορεί, λοιπόν, αυτό το κλείσιμο του πίσω καπό, του πορτμπαγκάζ όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε να αποτελεί μια πολύ απλή διαδικασία αλλά δεν σε αυτό γίνεται το μεγάλο λάθος. Πιο συγκεκριμένα είτε λόγω άγνοιας είτε ακόμη και λόγω κακής συνήθειας καταλήγουμε να βλάπτουμε το αυτοκίνητο χωρίς να το ξέρουμε.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δίνουμε σημασία στις χειρολαβές που είναι εσωτερικά στο πορτμπαγκάζ. Αυτές οι χειρολαβές είναι εκεί για να τις πιάνουμε και να κατεβάζουμε το και μετά να το αφήνουμε, αφού η βαρύτητα κάνει τα υπόλοιπα. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν το κάνουν επιλέγοντας την λάθος κίνηση. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν τα δάχτυλά τους εξωτερικά. Πιέζουν δηλαδή τη μεταλλική επιφάνεια του καπό και να το κατεβάζουν.

Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Κι αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο συμβαίνει ακόμη και το πιο απλό, ότι τραυματίζεται δηλαδή το χρώμα του αμαξώματος ειδικά από δαχτυλίδια κλπ. Βέβαια, εκτός από αυτό υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό που συμβαίνει. Σχεδόν πάντα χτυπάμε το καπό με μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι πρέπει. Με αυτό τον τρόπο καταπονούμε το μηχανισμό αλλά και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου. Έτσι σε μακροχρόνια χρήση αρχίζουν να υπάρχουν προβλήματα.

Μεγαλύτερη προσοχή, λοιπόν, την επόμενη φορά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες