Γιατί στις διαφημίσεις ρολογιών η ώρα είναι πάντα 10:09; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί στις διαφημίσεις ρολογιών η ώρα είναι πάντα 10:09;



    
 
 
    Οι περισσότερες διαφημίσεις των αναλογικών ρολογιών δείχνουν την ίδια ακριβώς ώρα 10:09, με κάποιες εταιρίες που προέρχονται από... 

 
 
 την Ελβετία να δείχνουν 10:10.

Αυτό οφείλετε σε μια παράδοση χρόνων που έχει γεννήσει 10δες ιστορίες συνωμοσίας και εξηγήσεις που δεν στερούνται φαντασίας.

Φαίνεται πως οι πρώτες διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και του 1940 είχαν τη συγκεκριμένη ώρα και ελάχιστοι έχουν αποκλίνει έκτοτε από αυτό.

Μάλιστα η Timex είναι μια από τις λίγες εταιρίες που αποφάσισε να αλλάξει την ώρα στις διαφημίσεις της όταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και να βάλει τις 8:20 άλλα γρήγορα το ξανάλλαξε στις 10.09.36. Επιπλέον εταιρίες κολοσοί όπως η Rolex χρησιμοποιεί την ώρα 10:10:31 στις διαφημίσεις της ενώ η TAG Heuer, ορίζει την ώρα 10:10:37.

Πολλοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη ώρα αναφέρεται στη δoλοφoνία του Αβραάμ Λίνκολν (που ήταν στις 10:15 και όχι στις 10:09 ή 10:10) ή στην ώρα του βομβαρδισμού της Χιροσίμα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι κάποιο κωδικοποιημένο μήνυμα από τους Ιλουμινάτι που για κάποιο λόγο...πρέπει να είναι στις διαφημίσεις ρολογιών.

Η πραγματικότητα είναι πιο απλή και έχει να κάνει με την αισθητική και την παρουσίαση. Σύμφωνα με τους ωρολογοποιούς, η συγκεκριμένη ώρα λειτουργεί συμμετρικά, πλαισιώνοντας το όνομα της μάρκας χωρίς να κρύβει τα χαρακτηριστικά του ρολογιού ή σημαντικές λεπτομέρειες στα μοντέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες