Μέσα σε μία εβδομάδα...αυξήθηκαν κατά 99 οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Μέσα σε μία εβδομάδα...αυξήθηκαν κατά 99 οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία...

 

korna_art
Ραγδαία αύξηση των ασθενών που έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται λόγω Covid 19 δείχνουν οι στατιστικές της τελευταίας εβδομάδας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύονται 244 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον...
νέο κορονοϊό, έναντι 145 που νοσηλεύονταν την προηγούμενη Κυριακή. Υπάρχει, δηλαδή, μία αύξηση 99 ασθενών στα νοσοκομεία, σε διάστημα μόλις επτά ημερών.

Από τους 244, οι 75 νοσηλεύονυται σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και θαλάμους αρνητικής πίεσης. Από τους 75, οι 23 είναι διασωληνωμενοι.

Μεγάλο πρόβλημα φέρεται να εντοπίζεται στη Λάρισα, καθώς εκεί τα ποσοστά των σοβαρών περιστατικών, σε σχέση με τους ασθενείς που νοσηλεύονται, είναι αρκετά μεγάλα. Πιο συγκεκριμένα, από τους 20 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 14 είναι στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, οι 4 σε ΜΕΘ και μόλις δύο σε απλή κλινική Covid-19.

Την περασμένη Κυριακή, οι νοσηλείες λόγω Covid 19 ήταν 145, εκ των οποίων οι 72 σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και αρνητική πίεση.

Όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα θεωρούνται οι επόμενες ημέρες, κι ενώ ήδη από την 1η Αυγούστου έχουν καταγραφεί επισήμως 2.635 κρούσματα.

Η Αττική βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ειδικών, ενώ από αύριο τίθενται σε ισχύ έκτακτα μέτρα. Ήδη, από τα 1.489 κρούσματα που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα, τα 468 βρίσκονται στο λεκανοπέδιο, ενώ η επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές και ειδικά των νέων, θέτει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές.

Την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας για μπαρ και καταστήματα διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί επεκτείνεται και στην Αττική, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων.

Ειδική μέριμνα υπάρχει και για τους εργαζόμενους που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες, που τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται είτε με τηλεργασία είτε back office, κατ' επιλογή του εργαζομένου μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Δύο θάνατοι και 217 κρούσματα ανακοινώθηκαν την Κυριακή

Άλλα 217 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα, καταγράφησαν άλλοι 2 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 228. Λίγες ώρες αργότερα, στη λίστα των θανάτων προστέθηκε μία ακόμη 81χρονη γυναίκα, η οποία κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 229.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 24 ασθενείς, με μία εξ αυτών ηλικίας 17 ετών, που βρίσκεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ στις 18 είναι εισαγόμενα.  

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή, 73 κρούσματα καταγράφονται στην Αττική και 37 Θεσσαλονίκη.  Παράλληλα, στην Κρήτη καταγράφονται 25 κρούσματα, εκ των οποίων τα 11 στην Περιφέρεια Χανίων, 11 στην περιφέρεια Ηρακλείου και 1 στο Λασίθι...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες