------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------


17 Αυγ 2020

Να γιατί δεν πρέπει να τρως πολύ πριν οδηγήσεις

0 comments
 
     Δεν είναι μόνο το αλκοόλ ή ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στις οδηγικές επιδόσεις, το ίδιο συμβαίνει και με την κατανάλωση φαγητού.

Η... 

 
 
υπερβολική κατανάλωση τροφής μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, κόπωση, άγχος ή στομαχικές διαταραχές, που με τη σειρά τους επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μελέτη του πανεπιστημίου του Λιντς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος αντίδρασης μετά το φαγητό μειώνεται έως και 44%. Τηγανητά, πικάντικα, φαγητά με πολλές σάλτσες και όσπρια είναι προτιμότερο να αποφεύγονται πριν από την οδήγηση, ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψεις για πολλές ώρες.

Από την άλλη, επειδή είναι εξίσου σημαντικό και να μην πεινάς, γιατί η πείνα μπορεί επίσης να σου αποσπάσει την προσοχή, προτίμησε ένα ελαφρύ γεύμα πριν ή -στα μακρινά ταξίδια- να κάνεις συχνές στάσεις ανά 2-3 ώρες για ξεκούραση, περπάτημα λίγων λεπτών και ένα ελαφρύ σνακ. Μην ξεχνάς, επίσης, να ενυδατώνεσαι με άφθονο νερό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε