Πόσο «αντέχουν» τα αβγά στο ψυγείο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Πόσο «αντέχουν» τα αβγά στο ψυγείο




     
 
 
      Σας έχει τύχει ποτέ να ανοίξετε το ψυγείο για να πάρετε αβγά, αλλά να μη θυμάστε πόσο ακριβώς καιρό τα έχετε εκεί;

Αυτά... 

 
 
τα αβγά καλό είναι να μη τα χρησιμοποιήσετε και να τα πετάξετε. Τα αβγά, άλλωστε, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό όχι μόνο λόγω της διατροφικής αξίας του, αλλά και ως προς την ευαισθησία του και τη συντήρησή του.

Τα βραστά αβγά διατηρούνται το πολύ για μία εβδομάδα στο ψυγείο, καθώς κατά το βράσιμο χάνονται τα έλαια που βρίσκονται στο τσόφλι και προστατεύουν το αβγό από τα βακτήρια. Αφού τα καθαρίσεις, καλό θα ήταν να τα φας την ίδια μέρα.

Όσον αφορά στα ωμά αβγά, αφού τα σπάσεις, θα πρέπει να φαγωθούν μέσα σε δύο μέρες. Τα ωμά μη σπασμένα αβγά μπορούν να διατηρηθούμε στο ψυγείο συνήθως για ακόμα τρεις εβδομάδες μετά την ημερομηνία συνιστώμενης πώλησης και τέσσερις εβδομάδες μετά την ημερομηνία συσκευασίας τους.Εάν θέλεις να ελέγξεις εάν τα αβγά είναι φρέσκα, μπορείς να δοκιμάσεις το κλασικό κόλπο με το νερό. Γέμισε ένα ποτήρι με κρύο νερό και προσεκτικά ρίξε το αβγό μέσα. Εάν βουλιάξει, τότε είναι φρέσκο και ασφαλές για κατανάλωση. Εάν πάλι επιπλέει, τότε έχει χαλάσει και θα πρέπει να το πετάξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες