Νιώθεις ότι όλα τα κουνούπια τσιμπάνε εσένα; Αυτοί είναι οι 7 λόγοι που τα «ελκύεις» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Νιώθεις ότι όλα τα κουνούπια τσιμπάνε εσένα; Αυτοί είναι οι 7 λόγοι που τα «ελκύεις»



    
   Μήπως νιώθεις ότι όλα τα κουνούπια γεννήθηκαν για να σε τσιμπάνε; Παρακάτω θα μάθεις τους επτά λόγους που γίνεται αυτό.

Κουνούπια, το αναγκαίο κακό

Γενικά τίποτα στη φύση δεν είναι τυχαίο, σίγουρα υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος ύπαρξης. Αυτό ισχύει και με τα κουνούπια. Όπως εσύ, λοιπόν, αποτελείς τροφή δική τους, έτσι και εκείνα αποτελούν τροφή κάποιων άλλων. Έτσι δουλεύει το οικοσύστημα και τα κουνούπια έχουν τη δική τους συνεισφορά σε αυτό. Όταν βρίσκονται στο στάδιο του αυγού ή της πούπας αποτελούν το μενού για πολλά από τα ζώα του νερού, ενώ όταν ενηλικιωθούν γίνονται η βασική τροφή σε αμφίβια και πουλιά.

Η ανατομία ενός… εγκλήματος

Πριν από κάθε επίθεση υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που έχει ως στόχο τη διαιώνιση του είδους. Η τροφή των κουνουπιών είναι το νέκταρ και η γύρη, τα θηλυκά, όμως, είναι εκείνα που χρειάζονται το αίμα το οποίο είναι απαραίτητο για την ωρίμανση των αυγών τους. Έτσι λοιπόν, απαιτείται έστω και για μία φορά να πίνουν πριν από κάθε ωοτοκία γι’ αυτό και επιτίθενται και σε ανθρώπους και σε ζώα. Διαθέτουν τρία διαφορετικά συστήματα ανίχνευσης, γι’ αυτό δύσκολα τους γλυτώνεις.

Οι 7 λόγοι που μαγνητίζεις τα κουνούπια

Ο καλύτερος τρόπος να νικήσεις τον εχθρό σου είναι να τον γνωρίσεις. Μάθε, λοιπόν, γιατί εσύ ειδικά αποτελείς το αγαπημένο τους γεύμα και τι να κάνεις για να τους κόψεις την όρεξη… Τα θηλυκά, είπαμε, κουνούπια μπορούν να σε μυριστούν από απόσταση 50 μέτρων. Ποιοι είναι οι λόγοι που τα τραβάς, όμως;

Η ομάδα αίματος που ανήκεις

Από τη στιγμή που τα θηλυκά κουνούπια έχουν ως στόχο να κάνουν την απαραίτητη συγκομιδή πρωτεϊνών, επιλέγουν συγκεκριμένη ομάδα αίματος η οποία τους τις παρέχει σε μεγαλύτερη ποσότητα. Η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι η 0.

Η αναπνοή σου

Με την εκπνοή μας εκπέμπεται διοξείδιο του άνθρακα το οποίο μυρίζουν από μακριά. Οι μεγαλόσωμοι άνθρωποι που εκπέμπουν μεγαλύτερες ποσότητες γίνονται πιο εύκολος στόχος τους.

Τα… βακτήριά σου

Αν παρατηρήσεις τα αγαπημένα σημεία που τσιμπούν τα κουνούπια είναι τα πόδια και οι αστράγαλοι. Ο λόγος είναι ότι εκεί βρίσκονται μεγαλύτερες και πιο δυνατές αποικίες βακτηρίων, σε σχέση με άλλα σημεία του σώματός μας.

Αγαπούν τον ιδρώτα

Όχι τον φρέσκο, τον καινούργιο που δεν προλαβαίνει να μυρίσει κιόλας. Θέλουν τον άλλον, εκείνον που έχεις στεγνώσει επάνω σου και γίνονται τόπος συνάθροισης των βακτηρίων. Αυτή η μυρωδιά τα τρελαίνει και με τη σειρά τους τρελαίνουν εσένα με τα τσιμπήματά τους.

Και πίνουν… μπίρες, πίνουν μπίρες, πίνουν μπίρες

Πίνοντας μία μικρή ποσότητα μπίρας μπορεί να δροσίζεσαι και να απολαμβάνεις το φαγητό ή μία νύχτα με φεγγάρι αυξάνεις, όμως, την ποσότητα αιθανόλης που εκκρίνεται με τον ιδρώτα κάνοντας τα κουνούπια να… σφάζονται για χάρη σου.

Θα γίνεις μητέρα

Νιώθεις ότι διανύεις μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σου περιμένοντας να φέρεις στον κόσμο το μωράκι σου. Ποιος να σου το έλεγε ότι στη φάση αυτή τραβάς περισσότερο τα κουνούπια που έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο λόγω της εγκυμοσύνης αυξάνεται κατά 20% όπως και η θερμοκρασία του σώματος που τα φέρνει κατευθείαν επάνω σου.

Τους αρέσουν… τα σκούρα

Τα σκούρα ρούχα έλκουν τα κουνούπια γιατί δεσμεύουν τη θερμότητα, ενώ τα λουλουδάτα σχέδια και τα έντονα ρούχα τραβούν το μάτι τους, καθότι έχουν και εξαιρετική όραση. Γι’ αυτό πρόσεχε τι φοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες