Τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ: Απείχαν από την ψηφοφορία Παπανδρέου – Καστανίδης – Εξελίξεις δρομολογεί η Γεννηματά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ: Απείχαν από την ψηφοφορία Παπανδρέου – Καστανίδης – Εξελίξεις δρομολογεί η Γεννηματά


  
 Έντονα ενοχλημένη η Φώφη Γεννηματά μετά το “αντάρτικο” των Παπανδρέου – Καστανίδη από την ψηφοφορία για τις διαδηλώσεις στην Βουλή. Έκτακτη συνεδρίαση της...  

 
 
ΚΟ, βαρύ το κλίμα και αντιδράσεις από άλλους βουλευτές του κόμματος οι οποίοι επίσης είχαν αντιρρήσεις αλλά συντάχθηκαν με την γραμμή του ΚΙΝΑΛ.

Ήταν μια μέρα που τα είχε όλα. Μια μέρα που η πολιτική αντιπαράθεση επανήλθε… δυναμικά στο προσκήνιο, με την κυβέρνηση να βγαίνει κερδισμένη μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις και το ΚΙΝΑΛ να βγαίνει… διχασμένο.

Πριν φτάσουμε στην ψηφοφορία, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας “κονταροχτυπήθηκαν” στην Ολομέλεια, ενώ οι πορείες που διοργανώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο έληξαν με… ασχήμιες, αφού κάποιοι μπαχαλάκηδες επιδόθηκαν σε επεισόδια, δείχνοντας ότι είχαν πάει για… πόλεμο κι όχι για να διαδηλώσουν.

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης απείχαν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά στις δημόσιες συναθροίσεις, έχοντας εκφράσει νωρίτερα τις έντονες διαφωνίες τους. Μια εξέλιξη που προκαλεί μεγάλες εσωτερικές… φουρτούνες στο ΚΙΝΑΛ.

Τα δύο ιστορικά στελέχη απείχαν από την ψηφοφορία στη Βουλή ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στην ομιλία του: «Ξανασκεφτείτε το, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ύστατη έστω στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος».

Πλέον, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ το μεσημέρι της Παρασκευή, 10.07.2020, με τις εξελίξεις στο κόμμα να… τρέχουν.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε με την “λακωνική” δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής: “Συγκαλώ αύριο Παρασκευή στις 14:00 μ.μ την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τα όσα συνέβησαν στην σημερινή Κοινοβουλευτική διαδικασία”.

Οργισμένοι με τον Καστανίδη
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, θα ζητηθούν εξηγήσεις από τα δύο ιστορικά στελέχη, ενώ το κλίμα είναι βαρύ τόσο στην ηγεσία του κόμματος, όσο και μεταξύ των βουλευτών.

Εντονότερη είναι η οργή που επικρατεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για τον Χάρη Καστανίδη, διότι πηγές του ΚΙΝΑΛ θυμίζουν ότι δεσμεύτηκε και στην ομιλία του στην Βουλή και στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων ότι θα ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου παρά την διαφωνία του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν τίθεται θέμα διαγραφής ωστόσο η ενόχληση είναι δεδομένη. Έντονες αντιδράσεις, μάλιστα, εξέφρασαν για τους κ.κ. Παπανδρέου και Καστανίδη και άλλοι βουλευτές που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις αλλά τελικά συντάχθηκαν με την γραμμή του κόμματος και υπερψήφισαν.

Το… αντάρτικο Παπανδρέου

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, “αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί” διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, όμηρους του κάθε προβοκάτορα.

Παπανδρέου

Αναφερόμενος στο διάστημα που βρέθηκε “στο τιμόνι της χώρας”, στην πιο δύσκολη όπως είπε εποχή, με τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις, “δεν προσπάθησα ποτέ να περιορίσω το δικαίωμα της συνάθροισης”. Η έγνοια μου ήταν να υπερασπιστώ τη Δημοκρατία και να προστατεύσω τη λειτουργία της Βουλής, όταν άλλα κόμματα έκλειναν το μάτι στη βία, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε επίσης ότι εάν το νομοσχέδιο ίσχυε για την υπόθεση και τα θύματα της Μαρφίν, “θα έπρεπε να είναι υπόλογοι οι συνδιοργανωτές” των διαδηλώσεων, δηλαδή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ΛΑΟΣ. “Σκεφτείτε το” είπε ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, έκανε μια δυσοίωνη πρόβλεψη, ότι το νομοσχέδιο, αντί να ρυθμίσει τις διαδηλώσεις και τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας, θα καταφέρει το αντίθετο: οι διατάξεις του θα αμφισβητηθούν στην πράξη, θα υπάρξει αχρείαστη πόλωση, όταν τα μεγάλα προβλήματα της Δημοκρατίας και οι μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος “απαιτούν διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, συνεννόηση ακόμα και συνεργασία”.

Φωτογραφίες από: Intime.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες