16 Ιουλ 2020

Παγωτό: Πως θα καταλάβεις, εάν στο σερβίρουν ξαναπαγωμένο

0 comments

   
        Το πιο σύνηθες είναι να αφήνουμε το παγωτό για ώρα εκτός ψυγείου μήπως και κάποιος θέλει δεύτερη μερίδα. Κι όμως με αυτή σου τη συνήθεια ίσως θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο.

«Το... 

παγωτό λιώνει αρκετά γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου και το γαλακτώδες, ζαχαρούχο, υγρό διάλυμα αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια, όπως η λιστέρια», γράφει η γιατρός Amreen Bashir. Αυτό σημαίνει ότι αφήνοντας το παγωτό για ώρα εκτός κατάψυξης, «φλερτάρεις» με την πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς για μέρες από ναυτία, εμετούς και διάρρεια.

Τι μπορείς να κάνεις για να τα αποφύγεις μια πιθανή τροφική δηλητηρίαση; Η Dr. Bashir υποστηρίζει ότι το καλύτερο είναι να βάζεις το παγωτό πίσω στην κατάψυξη με το που σερβιριστείς, πριν ακόμα λιώσει. Μια ακόμη καλή ιδέα, είναι να επιλέγεις vegan παγωτά ή σορμπέ, που δεν εγκυμονούν τόσους κινδύνους από άποψη βακτηρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε