Γιατί πρέπει να τρώτε ροδάκινα όταν είστε έγκυος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Γιατί πρέπει να τρώτε ροδάκινα όταν είστε έγκυος


  
   
Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι καθοριστική τόσο για την υγεία της μέλλουσας μητέρας όσο και του μωρού.

Μία... 

από τα τροφές που θα μπορούσατε να καταναλώνεται καθημερινά, προσλαμβάνοντας όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εμβρύου και την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης, είναι τα ροδάκινα. Το εν λόγω φρούτα, με μόλις 39 θερμίδες ανά εκατό γραμμάρια, είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και είναι πολύ ωφέλιμα αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής σας. Ενδεικτικά…

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία είναι σημαντική για τη θωράκιση του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εμβρύου και το σχηματισμό των οστών, των δοντιών, των αιμοφόρων αγγείων και των μυών του.

Μειώνει το πρήξιμο και τις κράμπες: Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε κάλιο το οποίο είναι αναγκαίο την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το κάλιο συμβάλλει στη διατήρηση της βέλτιστης ισορροπίας υγρών στο σώμα τόσο της μέλλουσας μαμάς και επιπλέον συμβάλλει στην αντιμετώπιση συνήθων συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης, όπως είναι οι κράμπες, το πρήξιμο και η κυκλοθυμία.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας: Ένα ακόμα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης είναι η δυσκοιλιότητα. Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και η ένταξή του στην καθημερινή διατροφή σας θα σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε.

Μειώνει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού: Το ροδάκινο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα πολύ ωφέλιμο μέταλλο για την ιδιαίτερη αυτή περίοδο, καθώς μεταξύ άλλων μειώνει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού.

Πλούσιο σε φολικό οξύ: Η επαρκής πρόσληψη σε φολικό οξύ είναι αναγκαία την περίοδο της εγκυμοσύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες