Αφυδάτωση από την ζέστη: Τα συμπτώματα και πώς θα την αντιμετωπίσετε - ΒΙΝΤΕΟ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Αφυδάτωση από την ζέστη: Τα συμπτώματα και πώς θα την αντιμετωπίσετε - ΒΙΝΤΕΟ



 
Το νερό είναι απαραίτητο συστατικό για τη ζωή, το σημαντικότερο μετά το οξυγόνο, και η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο την υγεία.

Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν... 


 
 
περισσότερη ποσότητα νερού και υγρών φεύγουν από το σώμα συγκριτικά με τις αντίστοιχες ποσότητες που εισέρχονται σε αυτό και μπορεί να μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, λήθαργο και δυσκοιλιότητα.

Το ανθρώπινο σώμα είναι περίπου 75% νερό. Χωρίς αυτό το νερό δεν μπορεί να επιβιώσει. Αν και το νερό χάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αναπνέουμε, ιδρώνουμε ή πηγαίνουμε στην τουαλέτα, μπορούμε να το αναπληρώσουμε πίνοντας υγρά. Τα περισσότερα περιστατικά αφυδάτωσης, άλλωστε, μπορούν εύκολα να αντιστραφούν αυξάνοντας την πρόσληψη υγρών, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις η αφυδάτωση χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης σε ενήλικες και παιδιά περιλαμβάνουν αίσθημα δίψας, ούρα που έχουν σκούρο κίτρινο χρώμα και έντονο άρωμα, αίσθημα ζάλης, αίσθημα κόπωσης, ξηρό στόμα, χείλη και μάτια. Ο ασθενής μπορεί, επίσης, να ουρεί μικρή ποσότητα και λιγότερο από τέσσερις φορές την ημέρα.

Η αφυδάτωση μπορεί να συμβεί πιο εύκολα εάν έχετε διαβήτη, εμετό ή διάρροια, είστε πολλή ώρα στον ήλιο (θερμοπληξία), καταναλώνετε πολύ αλκοόλ, ιδρώνετε πολύ ύστερα από σωματική άσκηση, η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι 38 βαθμούς Κελσίου ή μεγαλύτερη και παίρνετε διουρητικά φάρμακα.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης θα πρέπει να πίνετε πολλά υγρά και στην περίπτωση που δυσκολεύεστε να πιείτε επειδή αισθάνεστε άρρωστοι ξεκινήστε με μικρές γουλιά και στη συνέχεια πιείτε περισσότερο. Στα παιδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι, για να τα διευκολύνετε. Η ποσότητα υγρών θα πρέπει να είναι αρκετή ώστε τα ούρα σας να είναι ανοιχτόχρωμα. Εάν κάνετε εμετό, έχετε εφίδρωση ή διάρροια υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος αφυδάτωσης, οπότε θα πρέπει να πιείτε μεγαλύτερη ποσότητα υγρών.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες