Γιατί το ούζο με γλυκάνισο γίνεται λευκό, όταν αραιώνεται με νερό; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Γιατί το ούζο με γλυκάνισο γίνεται λευκό, όταν αραιώνεται με νερό;



  
Τα ηδύποτα με γλυκάνισο, όπως το ούζο, οφείλουν τη γεύση τους στους υδρογονάνθρακες, που είναι το βασικό στοιχείο των αιθέριων ελαίων και ονομάζονται τερπένια.

Τα...  

 
 
 
τερπένια διαλύονται στο αλκοόλ, αλλά όχι στο νερό. Το αλκοόλ που περιέχεται σ' αυτά τα ποτά, περίπου το 40%, διατηρεί τα τερπένια σε διάλυση, αναμεμειγμένα με τα υπόλοιπα συστατικά. Με άλλα λόγια, το ηδύποτο είναι διαφανές. Αν βάλουμε νερό στο ποτήρι, το αλκοόλ στην ποσότητά του μειώνεται και δεν μπορεί να διατηρήσει τα τερπένια. Τότε γίνονται αιωρούμενα σταγονίδια και δεν αναμειγνύονται με το νερό.

Το φως που πέφτει στα σταγονίδια αντανακλάται προς όλες τις κατευθύνσεις -πρόκειται για το λεγόμενο φαινόμενο της διάθλασης του φωτός-, προσδίδοντας στο ποτό την τυπική λευκή εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες