Αρνητικά τα τεστ 4 παιδιών και μιας εργαζόμενης στην κατασκήνωση... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Αρνητικά τα τεστ 4 παιδιών και μιας εργαζόμενης στην κατασκήνωση...


Διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη...

Αρνητικά βγήκαν τα τεστ κορωνοϊού για 4 παιδιά και μια εργαζόμενη στην κατασκήνωση όπου μια 15χρονη διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης κ. Χρήστος Σκούρας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τόνισε πως...
 
η κοπέλα ανέβασε πυρετό 37,4 και άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό. Αμέσως, η 15χρονη απομονώθηκε στο ιατρείο και σχεδόν 24 ώρες μετά ειδοποιήθηκαν οι γονείς της.

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού

Επίσης ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την κοπέλα και απομάκρυναν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τον κ. Σκούρα τα τεστ που έκαναν εξωτερικά τα 4 παιδιά και η Κοινοτάρχης ήταν αρνητικά. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού και υπάρχει συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

80 παιδιά αποχώρησαν από την κατασκήνωση

Στην κατασκήνωση συνολικά είχαν κατασκηνώσει περίπου 900 παιδιά για το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής και μετά το κρούσμα κορωνοϊού στις εγκαταστάσεις, έχουν φύγει 80 παιδιά τα οποία πήραν οι γονείς τους.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας, η 15χρονη υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο έδειξε ότι είναι θετική στην Covid-19, ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, είναι καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε νοσηλεία και παραμένει στο σπίτι της.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν αμέσως με τον ΕΟΔΥ και -σύμφωνα με τις συστάσεις του- απομόνωσαν τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο κατάλυμα με τη 15χρονη, ενώ κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού, οι υπεύθυνοι λειτουργίας της κατασκήνωσης, εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι»...

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες