ΕΚΑΒ Ημαθίας:Δευτερογενή περιστατικά. Λειτουργία ασθενοφόρου Υγειονομικής Μονάδας Ημαθίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΕΚΑΒ Ημαθίας:Δευτερογενή περιστατικά. Λειτουργία ασθενοφόρου Υγειονομικής Μονάδας Ημαθίας


Επανερχόμαστε στο θέμα των δευτερογενών περιστατικών που επηρεάζει αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ Ημαθίας και την εξέλιξη των επειγόντων περιστατικών. Παρ όλο που έχει εξαγγελθεί στα πλαίσια λειτουργίας του ΕΚΑΒ ΕΚΕΠΥ η απαλλαγή του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς διακομιδές, δεν έχουμε δει ακόμα κανένα αποτέλεσμα. Δεν παρατηρούμε κανέναν διοικητικό μηχανισμό που να επιβάλει στις διοικήσεις των νοσοκομείων να αναλάβουν τα δικά τους περιστατικά, αντίθετα το ΕΚΑΒ συνεχίζει να εξυπηρετεί όλα τα δευτερογενή σε βάρος της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η διοίκηση της Υγειονομικής Μονάδας Ημαθίας δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των δευτερογενών περιστατικών του ΓΝ Νάουσας με κοινοποίηση εγγράφου τους από το περασμένο καλοκαίρι. Παράλληλα δεν κοινοποιούν το πρόγραμμα εργασίας του ασθενοφόρου του ΓΝ Βέροιας –που εκτελεί μια βάρδια σε πενθήμερη βάση- με αποτέλεσμα το Τ/Α κέντρο της Ημαθίας να έχει άγνοια για το τι πραγματικά συμβαίνει με τα εξιτήρια και τα ραντεβού.
Επίσης σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού δεν διαφαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση να αναλάβει το έργο των δευτερογενών η διοίκηση της Υ.Μ. Ημαθίας.
Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο τις προηγούμενες ημέρες ότι η διοίκηση του ΓΝ Βέροιας σε συνεννόηση με την 3η ΥΠΕ αναλαμβάνει την κάλυψη με ασθενοφόρο της τουριστικής περιοχής και του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας, κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής. Όλα αυτά ανακοινώνονται ότι γίνονται στα πλαίσια βοήθειας στο έργο του ΕΚΑΒ. Θα θέλαμε πραγματικά μια απάντηση γιατί ο τουρίστας-επισκέπτης χρήζει ξεχωριστής αντιμετώπισης σε θέματα υγείας. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει να μας δώσει καμία απάντηση στη διάκριση αυτή;



 Με πλήρη υπευθυνότητα και έχοντας γνώση του τι πραγματικά συμβαίνει, σας λέμε ότι πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού. Τα περιστατικά που συμβαίνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας τα τελευταία 20 χρόνια είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ και το ΕΚΑΒ τα εξυπηρετεί ΆΜΕΣΑ όπως όλα τα άλλα. Μπορείτε να ανατρέξετε στα στατιστικά στοιχεία του ΕΚΑΒ Ημαθίας για να το διαπιστώσετε. Αν η 3η ΥΠΕ  θέλει να συνεπικουρήσει στο έργο του ΕΚΑΒ καλό θα ήταν να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, τα δικά τους περιστατικά, δηλαδή τα εξιτήρια και επανεξετάσεις.  
    Επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός ετών του σωματείου μας ότι η υγειονομικές μονάδες μπορούν να αναλάβουν το έργο των δευτερογενών περιστατικών , με την κίνηση των τελευταίων ημερών. Όποτε θέλουν βρίσκουν πόρους… 
Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στο έργο του ΕΚΑΒ θέλουμε να γνωρίζουν όλοι ότι το σωματείο μας θα κλιμακώσει τη στάση του στο θέμα των δευτερογενών περιστατικών.


Για το Δ.Σ.
                                       Ο                                                                Ο
                               Πρόεδρος                                               Γραμματέας


                     Παπαστεργιόπουλος Φ.                                Παπαναστασίου Α.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες