------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------


19 Ιουν 2020

Τέσσερις χρήσεις της μπανανόφλουδας που δεν φανταζόσασταν ποτέ - Διευκολύνουν ευχάριστα την καθημερινότητά σας

0 comments
Παρακάτω θα δείτε τρεις τρόπους χρήσης της μπανανόφλουδας που θα κάνουν την ζωή σας ευκολότερη και θα σας πείσουν ότι από εδώ και πέρα δεν πρέπει να τις πετάτε.
Σίγουρα δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι οι φλούδες από τις μπανάνες μπορούν να φανούν χρήσιμες για την καθημερινότητά σας, βοηθώντας σας ευχάριστα σε διάφορους τομείς. 


|
Στον κήπο

Οι μπανανόφλουδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό λίπασμα για τα φυτά σας, και κυρίως τις τριανταφυλλιές. Κόψτε τες κατά μήκος σε λωρίδες, τοποθετήστε τες στο χώμα κοντά στις ρίζες και αφήστε τες να δράσουν. Κατά την βιοδιάσπασή τους απελευθερώνουν κάλιο, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα τα οποία δρουν ευεργετικά για τα φυτά σας. Επίσης, αν τις τοπθετήσετε στο χώμα γύρω από το φυτό απομακρύνουν και τα παράσιτα.

Στα ασημικά σας

Λίγες φλούδες μπανάνες αναμειγμένες με νερό αποτελούν το τέλειο γυαλιστικό για τα ασημικά σας. Βουτήξτε ένα πανί στο μείγμα, στραγγίξτε και περάστε τα ασημικά σας με αυτό. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Ως γιατρικό για κάλους

Αν υποφέρετε από κάλους, θα βρείτε την λύση για να τους μαλακώσετε στις μπανανόφλουδες. Τυλίξτε το επίμαχο σημείο με μία μπανανόφλουδα και δέστε με μία γάζα ή λευκοπλάστ. Αφήστε όλο το βράδυ την μπανανόφλουδα να κάνει την δουλειά της και το πρωί θα δείτε ότι ο κάλος σας έχει μαλακώσει ιδιαιτέρως.

Ως καταπραϋντικό στο τσίμπημα κουνουπιών

Ακόμη μία χρήση της μπανάνας που αποδεικνύεται ανακουφιστική είναι αυτή ως καταπραϋντικού για τα στιμπήμπατα από κουνούπια. Στο σημείο, λοιπόν, που σας έχει τσιμπήσει το κουνούπι και δημιουργείται εκνευριστική φαγούρα, τρίψτε μία μπανανόφλουδα για λίγα δευτερόλεπτα και ως δια μαγείας αυτή σε λίγο θα εξαφανιστεί. Η μπανάνα, λόγω των πολυσακχαριτών που διαθέτει, έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει την φαγούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε