------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------


12 Ιουν 2020

Πρασονήσι, το εντυπωσιακό μέρος της Ρόδου

0 comments

 
 
   Ένας γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με μικρό νησί – Δείτε τις φωτογραφίες
 
   Η Ρόδος έχει πολλά σημεία, αξιοθέατα, παραλίες και περιοχές που με τη δική τους ομορφιά που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Αλλά χωρίς καμία αμφιβολία, το πιο εντυπωσιακό σημείο του νησιού είναι το Πρασονήσι. Όποιος το έχει επισκεφτεί, μπορεί να καταλάβει.

Το... 

 
 
 
Πρασονήσι βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ρόδου και είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με μικρό νησί. Λόγω προσχώσεων άμμου ενώνεται με το νησί της Ρόδου. Ολόκληρη η περιοχή είναι ένας σημαντικός βιότοπος και παρουσιάζει ιδιαίτερο περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον, ενώ είναι προστατευόμενος του Natura 2000.

Το καλοκαίρι μια στενή λωρίδα προσχώσεως άμμου (με μήκος 500 μέτρα) ενώνει το Πρασονήσι με τη Ρόδο και χωρίζει το Καρπάθιο πέλαγος στα δύο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το μονοπάτι της άμμου καλύπτεται από τις παλίρροιες και η προσέγγιση του με τα πόδια ή με αυτοκίνητο είναι αδύνατη.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η άπνοια που επικρατεί όταν στο Αιγαίο μαίνονται θυελλώδης βοριάδες των 9 και 10 μποφόρ, ενώ όταν στο Αιγαίο πέλαγος έχει σχετική άπνοια, στο Πρασονήσι φυσάει πάνω από 4 με 5 μποφόρ. Εντυπωσιακή, όμως, είναι και η παραλία του. Στην αριστερή πλευρά της προσχώσεως, η θάλασσα είναι ήρεμη, ενώ στη δεξιά πλευρά, φυσάει αέρας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε