Πώς φτάσαμε στα 97 κρούσματα από την περασμένη Πέμπτη.. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Πώς φτάσαμε στα 97 κρούσματα από την περασμένη Πέμπτη..

«Καμπανάκι» για τοπικά «lockdown»...
Τι σημαίνει το απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ πως «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και...
διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί» - Χαρδαλιάς: Δεν έχουμε απαλλαγεί από τον κορωνοϊό - Πέτσας: Φυσικά υπάρχει ενδεχόμενο τοπικού «lockdown» - Τι θα γίνει με τις πτήσεις από το εξωτερικό
Ανησυχία προκαλούν στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές -και στην κυβέρνηση, κατ' επέκταση- τα φαινόμενα «χαλάρωσης» μετά την σταδιακή άρση των περιορισμών για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Ενδεικτικό είναι ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επαναφέρει την γραπτή ενημέρωση στις 18:00, σε καθημερινή βάση -και όχι μόνο κάθε Πέμπτη, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί.

Παράλληλα, η κυβέρνηση στέλνει σαφές μήνυμα για νέα «lockdown», τοπικού ενδεχομένως χαχακτήρα, όταν και όπου χρειαστεί και εάν κάτι τέτοιο, φυσικά, κριθεί απαραίτητο.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί» αναφέρει η τελευταία παράγραφος της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ, όπου ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα, από την περασμένη Πέμπτη, 4 Ιουνίου.

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 3.049, ενώ ο αριθμός των θυμάτων είναι 182.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 52 εκ των κρουσμάτων αθροίστηκαν σήμερα, Δευτέρα, ενώ άλλα 18 κρούσματα αφορούν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό, μόνο σήμερα, Δευτέρα.

Η αύξηση των κρουσμάτων αποδίδεται από τους ειδικούς στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν σε μαγαζιά και κέντρα διασκέδασης στην Αθήνα, τη Μύκονο -και όχι μόνο- τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και στην άφιξη τουριστών -κυρίως από τη Γερμανία. Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο για τοπικά «lockdown», όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, ενώ έντονες είναι οι ανησυχίες και για τον τουρισμό.

Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας δεν θα διστάσουν να εισηγηθούν την επιβολή νέων μέτρων «lockdown» σε τοπικό επίπεδο, εφόσον χρειαστεί, ή και να προχωρήσουν σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς, που δίνουν αρκετά κρούσματα του ιού -όπως έγινε με την Ντόχα του Κατάρ.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες