18 Ιουν 2020

Τι πρέπει να κάνετε όσοι δεν λάβατε το επίδομα των 534 ευρώ

0 comments


    Πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που είχαν την αίσθηση ότι θα λάμβαναν όλο το ποσό των 534 ευρώ αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε

Η...  

 
 
 
 
 
πληρωμή για το επίδομα των 534 ευρώ ξεκίνησε τη Δευτέρα (15 Ιουνίου), αν και ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή (12 Ιουνίου). Ωστόσο, υπήρξαν πολλοί εργαζόμενοι που δεν έλαβαν το εν λόγω χρηματικό ποσό.

Οι πληρωμές αφορούσαν σε μισθωτούς σε επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, σε μισθωτούς σε επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν τον Μάιο και σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας.

Δυστυχώς, πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που είχαν την αίσθηση ότι θα λάμβαναν όλο το ποσό των 534 ευρώ, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε, καθώς καταβλήθηκαν ποσά ανάλογα με τον χρόνο που ο εργοδότης δήλωσε πως τελούσαν σε αναστολή. Για παράδειγμα, για 1 ημέρα αναστολής καταβλήθηκαν 17,8 ευρώ ενώ για 30 ημέρες αναστολής 534 ευρώ.
Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος που ήταν σε αναστολή σύμβασης αλλά δεν έλαβε το επίδομα των 534 ευρώ;

Οι εργαζόμενοι που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ λοιπόν, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας και της φορολογικής διοίκησης, πρέπει να απευθυνθούν και να ζητήσουν βοήθεια από τους εργοδότες τους. Όσο για τον λόγο που συνέβη κάτι τέτοιο είναι είτε επειδή δεν πρόλαβαν είτε επειδή αμέλησαν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών και έτσι οι εργαζόμενοί τους δεν έλαβαν την ειδική αποζημίωση για όσες ημέρες ήταν σε αναστολή. 
 

 
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος;

Θυμίζουμε πως δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ είναι όσοι βρίσκονται σε περιοριστικά μέτρα ή σε αναστολή μετά και τις 18 Μαΐου. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που άνοιξαν μέχρι και τις 18 Μαΐου θα δικαιούνται 300 ευρώ. Η αποζημίωση των 300 και των 534 ευρώ είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όσους είναι πληττόμενοι ενώ δεν τους είχαν επιβληθεί περιορισμοί. Όπως αναφέρει ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος σχετικά με τα συγκεκριμένα επιδόματα, αυτά αφορούν πολύ λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα των προηγούμενων μηνών. «Είναι σαφώς περιορισμένη η γκάμα», είπε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε