Η μεγάλη κατρακύλα στις πωλήσεις φέρνει 1.200 λουκέτα καταστημάτων της αλυσίδας Zara - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Η μεγάλη κατρακύλα στις πωλήσεις φέρνει 1.200 λουκέτα καταστημάτων της αλυσίδας Zara


   
 
   Μεγάλο είναι το πλήγμα της αλυσίδας Zara από τον κορωνοϊό, καθώς όπως ανακοινώθηκε θα μπει λουκέτο σε 1.200 καταστήματα.

Ειδικότερα η μητρική...   



Inditex, είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 44% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο, στη σκιά της παγκόσμιας καραντίνας.

Η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο, ανακοίνωσε καθαρή ζημιά 409 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου.

Η εικόνα αυτή δεν έχει καμία σχέση με πέρσι, καθώς τότε είχε καθαρά κέρδη 736 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 3,3 δισ. από 5,93 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν, σχεδόν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 3,35 δισ.

Έτσι μετά την ζημία, αναμένεται να κλείσουν 1.200 μικρά καταστήματα, ενώ επένδυση θα γίνει σε συστήματα πληροφορικής για online πωλήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί συνολικά ο τζίρος μετά την άγρια πτώση εν μέσω πανδημίας.

Πάντως εκτός από το κλείσιμο καταστημάτων, η Inditex είπε ότι σχεδιάζει να ανοίξει 450 καινούργια, καθώς προχώρησε σε ένα μοντέλο μεγαλύτερων χώρων.

Σημειώνεται πως η καθαρή ταμειακή θέση της εταιρείας ανήλθε στα 5,8 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου, σε σύγκριση με 6,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ανέφερε ο όμιλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες