8 Toύρκοι στρατιώτες νεκροί και ένα τουρκικό drone καταρρίφθηκε στο νότιο Κουρδιστάν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

8 Toύρκοι στρατιώτες νεκροί και ένα τουρκικό drone καταρρίφθηκε στο νότιο Κουρδιστάν




    Το Γραφείο Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων του Λαού HPG εξέδωσε δήλωση ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες μίας ενέργειας ανταρτών κατά του Τουρκικού Στρατού στην περιοχή Xakurke, πλησίον τον Αμυντικών Ζωνών της περιοχής Medya στο Βόρειο Νότιο Κουρδιστάν που βρίσκεται στο Βόρειο Ιράκ.

Στο... 

 
 
πλαίσιο της ”Επαναστατικής Εκστρατείας των Μαρτύρων Bager και Martyr Ronya” οι αντάρτες χτύπησαν Τούρκους στρατιώτες που εβρίσκοντο στην περιοχή Xakurke στις 21:00 στις 10 Μαΐου. Οι επιθέσεις στέφθηκαν με επιτυχία, αφήνοντας μία τουρκική αποθήκη πυρομαχικών κατεστραμμένη αλλά και οκτώ Τούρκους στρατιώτες νεκρούς.

Έπειτα από τουρκικές βολές πυροβολικού που έβαλαν έναντι τυχαίων στόχων, τα Τουρκικά ελικόπτερα ήρθαν και περισυνέλλεξαν τους νεκρούς. Οι αντάρτες γύρισαν σώοι στις βάσεις τους.

Ως μέρος της επαναστατικής καμπάνιας εναντίον της Τουρκίας, οι αντάρτες κατέρριψαν ένα τουρκικό UAV στην περιοχή Zap στις 10 Μαΐου.

Στις 10 π.μ. την ίδια ημέρα Τουρκικά μαχητικά έβαλαν εναντίον των περιοχών Sinînê, Lolan stream και Koma Sor.

Μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, αξιωματούχος της Ουάσινγκτον αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ σταμάτησαν να παρέχουν βοήθεια στην Τουρκία σε επίπεδο πληροφοριών σχετικά με το που βρίσκονται οι θέσεις των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου δεν σχολίασε το συμβάν, ωστόσο δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει το ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση από το 1997.

”Στηρίξαμε την Τουρκία στον αγώνα της ενάντια των Κούρδων με πολλούς τρόπους εδώ και δεκαετίες. Ως θέμα πολιτικής, δεν παρέχουμε λεπτομέρειες για λειτουργικά ζητήματα.”, ανέφερε εκπρόσωπος τύπου στο Reuters όταν ερωτήθηκε για το ζήτημα της άρσης παροχής αμερικανικής βοηθείας στην Τουρκία.

Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης την αναστολή του προγράμματος, προσέθεσε η έκθεση.

Όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα με τα πολλά πολιτικά ζητήματα που έχει να επιλύσει η Τουρκία στα πεδία της Συρίας και της Λιβύης. Ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ υποστήριξε πως η αναστολή του προγράμματος θα επηρεάσει ποιοτικά τον αγώνα της Τουρκίας εναντίον του ΡΚΚ.

”Αυτό καθιστά την εκστρατεία ενάντια του ΡΚΚ πιο δύσκολη και δαπανηρή για την Τουρκία”.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: anfenglishmobile.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες