Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 4 Μαϊου - Πώς θα λειτουργήσει η αγορά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 4 Μαϊου - Πώς θα λειτουργήσει η αγορά

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης έδωσε απαντήσεις στο ερώτημα «ποια καταστήματα ανοίγουν», αφού βρέθηκε δίπλα στους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά στις καθιερωμένες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό.

Στο ερώτημα ποια καταστήματα ανοίγουν, ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν και φυσικά τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τόσο για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Από τις 07:00 έως τις 22:00 το προτεινόμενο ωράριο για τα κομμωτήρια τις καθημερινές και από τις 09:00 μέχρι τις 22:00 το βράδυ τα Σάββατα.

powered by Rubicon Project
Στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κατατέθηκε, σημειώνεται πως για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid, «είναι δυνατόν, να προβλέπονται, με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών, που εκδίδεται μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, στο σύνολο ή σε μέρος της Επικράτειας, σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις ή και κατηγορίες αυτών, καθώς και σε οποιουσδήποτε άλλους, δημόσιους και ιδιωτικούς, χώρους συνάθροισης κοινού:

α) υποχρεωτική χρήση μάσκας,

β) μέτρα τήρησης μέγιστης αναλογίας ατόμων ανά ορισμένη επιφάνεια και ελάχιστης απόστασης μεταξύ τους,

γ) μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας,

δ) ειδικοί κανόνες λειτουργίας».

Ποια καταστήματα ανοίγουν - Αναλυτικά τα πρόστιμα

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην ΠΝΠ, στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα μέτρα, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας Αρχής, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο από 150 έως 5.000 ευρώ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης:

Τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι:

βιβλιοπωλεία,
καταστήματα με γραφική ύλη,
καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού,
τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού,
αθλητικών ειδών,
ανθέων,
ΚΤΕΟ,
κομμωτήρια,
κέντρα αισθητικής,
καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων
οπτικών.
Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά, τόνισε ο υφυπουργός, δηλαδή η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων για τους πελάτες, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, ο κατάλογος των ραντεβού όπου χρειάζεται, καθώς και τα ατομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μάσκας και το πλύσιμο των χεριών.

Για τις παραβάσεις των παραπάνω θα υπάρχουν κυρώσεις, ενώ σε λειτουργία είναι και η γραμμή 1520 για καταγγελίες μη τήρησης των μέτρων και για φαινόμενα αισχροκέρδιας.



Ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε ότι τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου, ενώ όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το ωράριό τους μπορεί να διαμορφωθεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Οι θέσεις εργασίας πρέπει να έχουν 2 μέτρα απόσταση τουλάχιστον μεταξύ τους ενώ η χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους είναι υποχρεωτική, ενώ όσον αφορά τη χρήση μάσκας το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.

Καταστήματα, μέτρα δημόσιας υγείας

ΚΑΔ καταστημάτων που ανοίγουν από 4 Μαΐου

47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
71.20 Τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις
96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής
96.09.19.08 Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων
Λιανικό εμπόριο ακουστικών βαρηκοΐας και λιανικό εμπόριο οπτικών ειδών (υπάγεται στο γενικό ΚΑΔ 47.78)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες