Χαραμάδες αισιοδοξίας για Ιταλία-Ισπανία... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Χαραμάδες αισιοδοξίας για Ιταλία-Ισπανία...



-Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί στη Γαλλία.
-Νέο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων στην Τουρκία.
-Αυξάνονται τα κρούσματα σε Βρετανία - Ολλανδία.
-Η κορύφωση παρήλθε για το Βέλγιο
-Μόλις το 1% θετικοί στα τεστ του τελευταίου 24ωρου στην Αυστρία.
-Μικρότερος ημερήσιος απολογισμός στη Νέα Υόρκη
-Έχει ακόμα δρόμο η Ρωσία...
Μια μικρή βελτίωση άρχισαν να παρουσιάζουν τα στοιχεία για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη, καθώς για μια ακόμη μέρα η Ισπανία και η Ιταλία παρουσίασαν μικρότερο αριθμό θανάτων, αλλά και...
νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη Γαλλία έσπασε το συμβολικό όριο των 20.000 νεκρών, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 16.509.

Η πορεία της πανδημίας θα επιτρέψει και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ώστε βήμα βήμα να επανεκκινήσει η οικονομία που έχει δεχτεί βαρύτατο πλήγμα.


Σημάδια επιβράδυνσης σε Ιταλία - Ισπανία

Η Μαδρίτη ανακοίνωσε σήμερα 399 θανάτους από Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, χαμηλότερο από τον χθεσινό (410) ενώ στη χώρα συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 20.852 πολίτες και περισσότεροι από 200.000 έχουν ασθενήσει. Ωστόσο, η ισπανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει γρήγορα σε άρση των περιοριστικών μέτρων. Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ έχει ζητήσει την παράτασή τους έως τις 11 Μαΐου. Απλώς από τις 27 Απριλίου θα χαλαρώσουν λίγο οι περιορισμοί για τα παιδιά που δεν επιτρέπεται να βγαίνουν καθόλου από τα σπίτια τους.

Στην Ιταλία με ικανοποίηση είδαν οι αρχές να μειώνονται τα νέα περιστατικά της ασθένειας και οι θάνατοι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν τη ζωή τους 454 ασθενείς και καταγράφηκαν 2.256 νέα κρούσματα, ενώ 1.817 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 181.228. Οι νεκροί έφτασαν τους 24.114. Παράλληλα, 48.877 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στη Γαλλία έσπασε το «φράγμα» των 20.000 θανάτων

Οι νεκροί στη Γαλλία ξεπέρασαν τους 20.000. Ειδικότερα, 444 θάνατοι καταγράφηκαν στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο, αριθμός αυξημένος σε σχέση με χθες. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 30.584 και 5.683 εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση σε θαλάμους εντατικής θεραπείας.

Ωστόσο όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλομόν, η εικόνα δείχνει μια ελαφρά βελτίωση εάν λάβει κανείς υπόψη του τον αριθμό όσων αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο (831 το τελευταίο 24ωρο και συνολικά 37,409 από την αρχή της πανδημίας).

«Πρόκειται», είπε «για μια θανατηφόρα πανδημία που δεν έχει ακόμα τελειώσει και η οποία έχει προκαλέσει στη Γαλλία τον θάνατο περισσοτέρων ανθρώπων από ό,τι οι επιδημίες της γρίπης».

Νέο ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων στην Τουρκία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, 123 άνθρωποι πέθαναν από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο και διαγνώστηκαν 4.674 κρούσματα για το ίδιο διάστημα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την αρχή της κρίσης στις 11 Μαρτίου, έφτασε τους 2.140 και των κρουσμάτων σε 90.980.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε 4ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις και νομούς οι οποίες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων. Η απαγόρευση θα αρχίσει από τα μεσάνυχτα της 22ας Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου, που είναι εθνική εορτή για την Τουρκία.

«Βλέπουμε την επιθετικότητα του Συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ, που μετέτρεψε την επιδημία του κορονοϊού σε ευκαιρία», είπε ο πρόεδρος Ερντογάν ενώ αναφέρθηκε και στη Μεσόγειο λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο».

Αυξάνονται τα κρούσματα σε Βρετανία - Ολλανδία

Στη Βρετανία οι αριθμοί ανεβαίνουν με αποτέλεσμα οι αρχές να δηλώνουν ότι δεν βιάζονται να προχωρήσουν σε άρση των μέτρων, ενώ ακόμη αδιευκρίνιστος παραμένει ο πραγματικός αριθμός των νεκρών, διότι καταγράφονται μόνο οι θάνατοι στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα ανέρχεται σε 16.509, ενώ οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα είναι 449.

Αντίστοιχα, στην Ολλανδία τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 750 και έφθασαν στα 33.405, ενώ σημειώθηκαν 67 νέοι θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων είναι τώρα 3.751, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM), το οποίο πάντως προειδοποιεί ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων στην Ολλανδία είναι μεγαλύτερος καθώς διενεργεί τεστ κατά κύριο λόγο μόνο στους υγειονομικούς εργαζομένους και τους πολύ άρρωστους ασθενείς.

Η κορύφωση παρήλθε για το Βέλγιο

Οι αρχές του Βελγίου εκτιμούν ότι η κορύφωση της επιδημίας στη χώρα έχει παρέλθει και έχουν αρχίσει να εξετάζουν την έξοδο από το lockdown.

Το Βέλγιο, με ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλή ποσοστά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 και σχετιζόμενων με αυτήν θανάτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε πως 232 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο χθες, Κυριακή, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 19 Μαρτίου.

Το Βέλγιο κατέγραψε σήμερα 168 νέους θανάτους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φθάσει τους 5.828.

Μόλις το 1% θετικοί στα τεστ του τελευταίου 24ωρου

Θετικά φαίνεται ότι εξελίσσονται τα πράγματα για την Αυστρία, όπου τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Αυστρία, υπήρξαν θετικά μόνον σε ένα ποσοστό 1%.

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας συνεχίζεται να μειώνεται περαιτέρω ο αριθμός τόσο των ανθρώπων που εξακολουθούν να νοσούν, όσο και εκείνων που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, αλλά και εκείνων οι οποίοι βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (194 σήμερα).

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν συνυπολογιστεί ακόμη οι επιδράσεις που είχε το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων από την περασμένη Τρίτη, και οι οποίες αναμένεται να γίνουν ορατές στο δεύτερο μισό αυτής της εβδομάδας.

Μικρότερος ημερήσιος απολογισμός στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 478 άνθρωποι, ο μικρότερος αριθμός ημερήσιων θανάτων από την 1η Απριλίου.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών της COVID-19 μειώθηκε σε 16.103 από 16.213 χθες, με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο να σχολιάζει ότι τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, πέρασε το χειρότερο στάδιο της κρίσης και παραμένει σε ρυθμό σταθεροποίησης του συστήματος υγείας.

«Οι αριθμοί δείχνουν ότι διαπιστώνουμε καθοδική πορεία», είπε.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δήλωσε παράλληλα, ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την επιβολή περιοριστικών, αλλά προειδοποίησε ότι η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει κατά τρόπο που θα αποτρέπει νέες αναζωπυρώσεις.

Ο Κουόμο ζήτησε την θέσπιση ομοσπονδιακού επιδόματος επικινδυνότητας για το υγειονομικό προσωπικό, τους αστυνομικούς και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της επιδημίας και επανέλαβε το αίτημα για ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την ενίσχυση της εκστρατείας πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

Έχει ακόμα δρόμο η Ρωσία

Στη Ρωσία η κατάσταση πάντως είναι πολύ σοβαρή, καθώς η κορύφωση της κρίσης της πανδημίας δεν έχει έρθει ακόμη, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, που εκτίμησε πάντως ότι η χώρα κατάφερε να περιορίσει την κρίση.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία ξεπέρασε σήμερα τις 47.000, με τον αριθμό των θανάτων να έχει φθάσει τους 405

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες