Τη συνέχιση της διανομής σχολικών γευμάτων σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Τη συνέχιση της διανομής σχολικών γευμάτων σε παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας



Με επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διανομή των σχολικών γευμάτων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταφέροντας της την αγωνία που βιώνουν πολλοί γονείς, ως επί το πλείστον με χαμηλά εισοδήματα.
Από το πρόγραμμα σίτισης και διανομής σχολικών γευμάτων επωφελούνται χιλιάδες παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία όλης της Επικράτειας, ενώ μάλιστα, για πολλά από αυτά, το γεύμα που μοιράζεται στα σχολεία, καθίσταται απαραίτητο, καθώς οι οικογένειες τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.
Όπως δηλώνει ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας «στην αντιμετώπιση κατά της πανδημίας υφίσταται μεγαλύτερη η ανάγκη να επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία ευελιξία και ταχύτητα, ενώ καθίσταται επιτακτικότερο να προστατευτούν περισσότερο οι ευάλωτες ομάδες, ιδιαίτερα δε τα παιδιά». 
Για το εν λόγω ζήτημα ο Τάσος Μπαρτζώκας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τις οποίες θα διασφαλιστεί η διανομή τους, καθώς και για την υποβολή προτάσεων, υπό τις οποίες η τελευταία είναι εφικτή.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Προς: την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως




Θέμα: Συνέχιση του Προγράμματος Σχολικών Γευμάτων, για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή των σχολείων

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

Η πανδημία που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα, συμπεριλαμβανόμενης και της χώρας μας, ανασύρει στο προσκήνιο εντονότερα το ζήτημα των ανισοτήτων, είτε υπό την οικονομική, είτε υπό την κοινωνική τους εκδοχή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο καλούνται οι πολιτικές ηγεσίες, να επιδείξουν ετοιμότητα, προκειμένου κατά το διάστημα που η πανδημία περιορίζει δραστικά το οικογενειακό εισόδημα, να περιορίζονται οι αρνητικές επιπτώσεις που βιώνουν οι οικονομικά αδύναμοι, αλλά και να ανακοπεί ο κίνδυνος της οικονομικής τους εξαθλίωσης.
Σε αυτό το επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση, πέραν των αποφάσεων που έλαβε για την έγκαιρη αντιμετώπιση του υγειονομικού κινδύνου, επέδειξε μεγάλη ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ απέδειξε επίσης τον κοινωνικό της προσανατολισμό, δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία τόσο στο γενικό πληθυσμό, όσο και στις ευάλωτες ομάδες.
Υπό το πρίσμα ότι η λήψη μέτρων είναι μια ιδιαίτερα δυναμική διαδικασία, γεγονός που αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι, καθώς ο κατάλογος των μέτρων εμπλουτίζεται διαρκώς, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα ζήτημα που μου τίθεται έντονα από τους συμπολίτες μου στην Ημαθία και απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα δημοτικά σχολεία, πέραν της παύσης των μαθημάτων συνοδεύτηκε και από την αναστολή του διαμοιρασμού των σχολικών γευμάτων σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων κατά το διάστημα της ανάληψης της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επεκτάθηκε σε περισσότερους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αριθμητικό επίπεδο, γεγονός που καταδεικνύει την προτεραιότητα της εξαρχής, ως προς την στήριξη των αδύναμων οικονομικών στρωμάτων.
Η παύση της διανομής σχολικών γευμάτων έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους γονείς, τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης, ιδιαίτερα σε αυτούς που πλήττονται από την αναστολή της εργασιακής δραστηριότητας τους. Κάποιοι από αυτούς ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες και αδυνατούν κατά την παρούσα συγκυρία να προσφέρουν αξιοπρεπή σίτιση σε παιδιά μικρής ηλικίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή ανάπτυξη τους και την ίδια την υγεία τους.
Το γεγονός ότι δεν υφίστανται ακόμη τεκμηριωμένες ενδείξεις σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, άρα και την επιστροφή στην εργασία, καθιστά επιτακτικότερη την ανάγκη να ληφθεί απόφαση για την εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος σχολικών γευμάτων, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο, ώστε να διαμοιράζονται καθημερινά και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Ως εκ τούτου, σας καλώ να μεριμνήσετε επί του ζητήματος και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.



                                                                             Με εκτίμηση
                                                                     Αναστάσιος Μπαρτζώκας
                                                              Βουλευτής Ημαθίας, Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες