Διόδια: Με γυμνά χέρια οι συναλλαγές... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Διόδια: Με γυμνά χέρια οι συναλλαγές...



BINTEO...
Ένα βίντεο αναδεικνύει τα ελλιπέστατα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνουν οι υπάλληλοι στα διόδια με αποτέλεσμα να βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων στον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Στο...
βίντεο που θα παρακολουθήσετε, ο οδηγός κινείται στην Εγνατία οδό και σταματάει στον σταθμό διοδίων στην Απροβάλτα. Βγάζει να πληρώσει το αντίτιμο και τότε διαπιστώνει ότι η υπάλληλος δεν φοράει προστατευτικά γάντια. Όταν την ρωτάει, γιατί δεν έχει μεριμνήσει να φορέσει τα προστατευτικά γάντια, εκείνη δεν απαντά και η συναλλαγή πραγματοποιείται κανονικά με γυμνά χέρια.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στην Εγνατία οδό, οι υπάλληλοι στους σταθμούς των διοδίων έρχονται σε επαφή με τουλάχιστον 1.000 άτομα ο καθένας μέσα σε ένα οκτάωρο. Εργάζονται συνολικά 45 άτομα τη μέρα, δηλαδή γίνονται περίπου 45.000 επαφές με γυμνά χέρια.

Πρόκειται για «Επικίνδυνες και άσκοπες συναλλαγές και επαφές με υποψήφιους ασθενείς ή, πολύ φοβάμαι και ήδη νοσούντες. Και όλα αυτά μόνον σε έναν σταθμό διοδίων» αναφέρει ένας υπάλληλος των διοδίων στην έγγραφη καταγγελία του την οποία δημοσιεύει το site Voria.gr.

Μεταξύ άλλων, θα προσθέσει ότι, «Κάθε μέρα, πριν να αναλάβουμε βάρδια είμαστε 15 άτομα το λιγότερο, σε έναν χώρο 20 τ.μ. ενώ έχει βγει οδηγία που απαγορεύει τον συγχρωτισμό 10».

Ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Κωνσταντίνος Κουτσούκος, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα, απαντά πως σε ό,τι αφορά τα μέσα ατομικής προστασίας, γάντια, μάσκες και αντισηπτικά, η οδηγία η οποία έχει δοθεί από την Ένωση των εταιρειών οι οποίες διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους, σε συνεννόηση και με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας είναι ότι «τα γάντια για να παρέχουν αποτελεσματική προστασία στους εργαζόμενους θα πρέπει να αλλάζουν σε κάθε συναλλαγή, πράγμα που βεβαίως είναι αδύνατον».



πηγη protothema.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΓΑΝΤΙΑ ΤΙ ΤΟ ΠΕΖΕΙ ΝΤΕΝΤΕΚΤΙΒ ΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Post Bottom Ad

Σελίδες