Όχι» Τσιόδρα για τη χρήση μάσκας και γαντιών.. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Όχι» Τσιόδρα για τη χρήση μάσκας και γαντιών..



...από τον γενικό πληθυσμό...

Στη χρήση της μάσκας και των γαντιών εν μέσω πανδημίας αναφέρθηκε σήμερα (Πέμπτη) ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η...
αναφορά του κ. Τσιόδρα έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη νέα οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τη μάσκα, σύμφωνα με την οποία η χρήση μάσκας μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τη μετάδοση της ασθένειας. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ECDC, η χρήση μάσκας από το κοινό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πηγή ελέγχου και μείωσης της εξάπλωσης της ασθένειας, μειώνοντας την έκκριση αναπνευστικών σταγονιδίων από ασυμπτωματικούς πολίτες.

Σήμερα, ο κ. Τσιόδρας συμφώνησε καταρχάς με τον CDC, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν βοηθά η ψευδής αίσθηση ασφάλειας που δίνει στον γενικό πληθυσμό η χρήση μάσκας, σημειώνοντας πως δεν συστήνεται από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.


«Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Όσο για τη χρήση γαντιών, ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος, υποστηρίζοντας πως μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό, τη στιγμή που υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η χρήση βοηθά στην προστασία από τον ιό. «Η χρήση στις εξωτερικές δραστηριότητες δεν συστήνεται, διότι αποσπούν από τον καθαρισμό χεριών».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MIA XAΡΑ ΤΗΝ ΚΟΤΣΑΡΙΣΕ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΟΜΩΣ...

Post Bottom Ad

Σελίδες