Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου – Με ποιους περιορισμούς θα λειτουργήσουν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου – Με ποιους περιορισμούς θα λειτουργήσουν

Τα καταστήματα τα οποία θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου 2020, παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανασης. Ο υφυπουργός τόνισε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία σε βιβλιοπωλεία, οπτικά, καταστήματα με αθλητικό εξοπλισμό, καταστήματα με φυτά, αγορές καταναλωτών, καταστήματα πώλησης ιατρικού εξοπλισμού κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ (με αυστηρή τήρηση ραντεβού). Επίσης στις 4 Μαΐου ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για ατομικά αθλήματα.


Επίσης επανεκκινούν τα καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας. Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι είπε επιστρέφουν στην εργασία τους 68.528 εργαζόμενοι και επαγγελματίες από τους 690.000 που μπήκαν σε αναστολή.

Τα άτομα που θα επιτρέπονται στις επιχειρήσεις ανά τετραγωνικά είναι:

Έως 20 τμ: 4 άτομα

Από 20 ως 100: 4+1 ανά 10 τμ

Άνω των 100: 12+1 ανά 15 τμ για τα 100 τμ

Η έναρξη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα είναι στις 10:00 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες.

Συγκεκριμένα στα κομμωτήρια απαιτείται απόσταση μεταξύ θέσεων 2 μέτρα, και οι πελάτες θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού.

Το ωράριο λειτουργίας απελευθερώνεται από 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ το Σάββατο.

Οι λαϊκές αγορές θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους. Παραμένει το μέτρο για απόσταση πέντε μέτρων ανάμεσα σε πάγκους των παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες