9 Μαρ 2020

Κορονοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω των χαρτονομισμάτων;

0 comments

Μπορεί ο κορονοϊός να μεταδοθεί μέσω των χαρτονομισμάτων; Αυτό το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει άρθρο στην Telegraph. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση των χαρτονομισμάτων.

Πηγή του Οργανισμού σε ερώτηση για το εάν τα χαρτονομίσματα μπορούν να συμβάλουν στην εξάπλωση του κορονοϊου απάντησε: "Ναι είναι πιθανό και είναι καλή ερώτηση. Γνωρίζουμε όλοι ότι τα χρήματα αλλάζουν χέρια συνεχώς και πάνω σε αυτά μπορούν να υπάρξουν όλα τα είδη των βακτηρίων και των ιών. Συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που πιάνουν χαρτονομίσματα και να αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους... Μια καλή ιδέα είναι η χρήση των ανέπαφων συναλλαγών".

Άλλος εκπρόσωπος βέβαια τόνισε ότι ο πρώτος μιλούσε γενικά και ότι σε καμία περίπτωση δεν δίνεται οδηγία μη χρήσης των χαρτονομισμάτων. "Αυτό που επεσήμανε ο συνάδελφος" όπως είπε ο ίδιος στο CNBC, είναι ότι "θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας, συμπεριλαμβανομένου και όταν πιάνουμε χρήματα, ειδικά αν πρόκειται κάποιος να φάει ή να να αγγίξει φαγητό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε