Προς επίταξη ξενοδοχείων οδεύει το υπουργείο Υγείας... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Προς επίταξη ξενοδοχείων οδεύει το υπουργείο Υγείας...



Τη λύση της επίταξης ξενοδοχείων, αν χρειαστεί, πρόκρινε το Υπουργείο Υγείας και η ανώτατη επιστημονική επιτροπή, μετά τη διαπίστωση ότι...
στην επόμενη φάση της επιδημίας από τον κορωνοϊό δεν θα υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός κλινών για τη νοσηλεία των προσβεβλημένων από τον ιό ασθενών. 

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές των αρμόδιων αρχών με τις ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν επιλεγεί, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα τη στιγμή που θα κριθεί αναγκαία η επίταξη των χώρων αυτών. Στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις προφανώς πρέπει αρχικά να γίνει απολύμανση και στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν ορισμένες εσωτερικές μετατροπές, ώστε οι χώροι αυτοί να είναι λειτουργικοί και να ανταποκρίνονται στις υγειονομικές ανάγκες περίθαλψης τέτοιων ασθενών.

Σημειώνεται ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες, βάσει των αδειών τους, υποχρεούνται να δεχτούν την επίταξη από το κράτος, εφόσον συντρέχει σοβαρός εθνικός λόγος.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας είναι η αύξηση του αριθμού των μονάδων ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς, αλλά και γενικότερα στον εθνικό ιστό νοσηλείας. Ήδη, όπως έγινε γνωστό, ο ιδιωτικός παράγων θα προσέλθει σε στήριξη του συστήματος με προσφορά περισσότερων μονάδων ΜΕΘ, αλλά προφανώς αυτό δεν αρκεί.



Το τρίτο ζήτημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε στην Ιταλία, είναι η επάρκεια του ιατρικού προσωπικού. Στην Ιταλία κλήθηκαν στην ενεργό δράση χιλιάδες γιατροί οι οποίοι πολύ πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν. Ήδη το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην προληπτική πρόσληψη ικανού αριθμού νοσηλευτών, ώστε το σύστημα να αντεπεξέλθει τουλάχιστον στις πρώτες αυτές φάσεις της επιδημίας.

Επισημαίνεται πως, σύμφωνα με την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών από τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα, το επόμενο επιθετικό κύμα της επιδημίας αναμένεται σε 3 με 4 εβδομάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες