Ηλεκτρονικά η βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ηλεκτρονικά η βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας...



Η πανδημία του κορονοϊού επισπεύδει τη μετάβαση σχεδόν όλων των συναλλαγών που έχουν οι φορολογούμενοι με την Εφορία στην ηλεκτρονική εποχή.

 Έτσι, όταν...
περάσει ο εφιάλτης του κορονοϊού οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται πλέον να επισκέπτονται την Εφορία τους για να λάβουν τη  βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας η οποία είναι απαραίτητη για τη μεταβίβαση αυτοκινήτων.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε εγκύκλιο, με την οποία τέθηκε σε λειτουργία η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής χορήγησης της βεβαίωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας. Με αυτή την εφαρμογή, διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι αυτοκινήτων, που επιθυμούν να τα μεταβιβάσουν ή να τα διαγράψουν, λόγω εξαγωγής ή επαναταξινόμησης.


Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή, μέσω του aade.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet και να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση.

Η βεβαίωση αυτή ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου του έτους έκδοσής της. Προσοχή όμως: η βεβαίωση εκδίδεται ηλεκτρονικά, εφόσον τα τέλη έχουν εξοφληθεί. Εάν παραμένουν ανεξόφλητες οφειλές τελών κυκλοφορίας, καθώς και σε περιπτώσεις, όπως εκκρεμότητες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των οχημάτων (π.χ. κληρονόμοι), απαλλαγές οχημάτων, κλπ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την εφορία τους για την τακτοποίηση των σχετικών εκκρεμοτήτων και την έκδοση της βεβαίωσης.

Ειδικότερα από την νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της ΑΑΔΕ μπορείτε να εκτυπώσετε βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας για οχήματα ιδιοκτησίας σας προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε για:

1) Μεταβίβαση οχήματος

2) Εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό

3) Επαναταξινόμηση οχήματος

Σε περίπτωση που είστε ιδιοκτήτης οχήματος και αυτό δεν εμφανίζεται απευθυνθείτε στη Δ.Ο.Υ. για προσθήκη του στον Α.Φ.Μ. σας.

Δεν χορηγείται ηλεκτρονική βεβαίωση περί μη οφειλής:

Α) σε περίπτωση απαλλαγής από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας στον κάτοχο (πχ. αναπηρικά, απορριμματοφόρα που ανήκουν σε ΟΤΑ, ασθενοφόρα που ανήκουν σε νοσοκομεία κ.λπ.). Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια για τη φορολογία τους Δ.Ο.Υ. προκειμένου να λάβουν τη βεβαίωση.

Β) σε περίπτωση οφειλής τελών κυκλοφορίας για το διάστημα που είστε ιδιοκτήτης του οχήματος. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας ε. προκειμένου να εξοφλήσετε την οφειλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες