Κώστας Καλαϊτζίδης-Δεν χρειάζεται πανικός - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Κώστας Καλαϊτζίδης-Δεν χρειάζεται πανικός

Ενημερωτικές επισκέψεις και έλεγχοι για τον κορονοϊό,
από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας
«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, ξεκίνησε επιτόπιες ενημερωτικές επισκέψεις και ελέγχους σε δημόσιους φορείς και χώρους συνάθροισης πολιτών, όπου οι συνθήκες λειτουργίας είναι δυνατό να επηρεάσουν τη δημόσια υγεία ή σχετίζονται με ομάδες ευάλωτες και υψηλού κινδύνου.
Με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη και του Διευθυντή  της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας, Γιώργου Παπαδόπουλου, οι ενημερωτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται από κλιμάκια στα οποία συμμετέχουν Επόπτες Δημόσιας Υγείας κατάλληλα ενημερωμένοι και όλα γίνονται σε εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί ή δίδονται κατά περίπτωση, από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, σε συντονισμό και με αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας και των τοπικών δομών του κλπ.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις σε Γηροκομεία, σε μέσα μαζικής μεταφοράς πολιτών (ΚΤΕΛ, Αστικά, ΤΑΞΙ) και σε σημεία διανομής επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), σε όλη την Ημαθία όπου δόθηκαν οδηγίες , αναλύθηκαν μέτρα προφύλαξης, έγιναν έλεγχοι- συστάσεις και απαντήθηκαν ερωτήσεις. Αντίστοιχες επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν κατά ανάγκη και κατά προτεραιότητα σε χώρους που σχετίζονται, με μαζικές δημόσιες συναθροίσεις πολιτών, σε σταθμούς του ΟΣΕ, σε σχολεία, ΚΑΠΗ και άλλους παρόμοιους χώρους, δομές φιλοξενίας προσφύγων/ μεταναστών κλπ.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΊΤΖΙΔΗ

Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης αναφέρει:
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε και ενδιαφερθήκαμε ως Π.Ε. Ημαθίας, να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την ενημέρωση και την προφύλαξη των πολιτών της Ημαθίας από την εξάπλωση του κορονοϊού. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια, το Νοσοκομείο, τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας και άλλους σχετικούς φορείς. Η αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας είναι πλήρως ενημερωμένη και όλο το δυναμικό της, είναι στη διάθεση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.  Τονίζω μια ακόμη φορά ότι  δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία, υπογραμμίζω τη σημασία της σωστής ενημέρωσης και επαναλαμβάνω ότι οι πολίτες, όλοι μας, πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης που εκδίδει κάθε φορά το αρμόδιο υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες